Nachopannu

4 annosta 500 g naudan jauhelihaa 2 dl esikeitettyjä mustia papuja 1 pussi suolattuja nacholastuja 200 g juustoraastetta rypsiöljyä paistamiseen […]

Lohiwrapit ja avokadodippi

4 annosta 1 puolikas lohta (n. 700 g) nahkoineen ½ dl Sweet Chili -kastiketta mustapippuria suolaa 4 isoa tortillaa Avokadodippi […]

Köyhiä ritareita ja pannukahvia

Helposti valmistuva luksusaamiainen ulkoilmassa tai ihana jälkiruoka – köyhät ritarit ja pannukahvi ovat aina varma valinta. Nopeutat valmistamista sekoittamalla taikinan ja kanelisokerin jo kotona.

Avainsanat:

Omena-hunajapizza

Omenapizza on sekä juhlava että helppo valmistaa, sillä se sopii niin illallisen päätteeksi kuin välipalaksi tai kahvin kera tarjottavaksi. Pizzakiveä voi käyttää sähkögrillissä tai uunissa keittiössä.

Avainsanat:

Perunavohveleita ja puolukkaa

Hieman ruokaisampi vohveli, joka sopii täydellisesti energiavarastojen täyttämiseen – pulkkamäkeen, rannalle tai puutarhaan. Tarjoile kauden hillojen, marjojen tai hedelmien kera.

Avainsanat:

Lohta tillin ja piparjuuren kera

Muurikka pannun kevyesti kupera muoto sopii myös kastikeruoille. Nämä kesäiset maut sopivat erinomaisesti esimerkiksi terassi-illalliselle. Ehkä tilli ja perunat löytyvät omasta kasvimaasta?

Avainsanat:

Juustoinen kasvispannu

Joskus yksinkertaisin on parasta, varsinkin retkellä. Valmistamalla vihannekset kotona loihdit ulkolounaan ennätysnopeasti.

Avainsanat:

Naudanjauhe­lihapihvejä runsain lisukkein

Omatekoiset hampurilaiset sopivat yhtä hyvin puutarhajuhliin kuin terassilounaallekin. Käytä parila-/grillipannua, voit käyttää myös pannun sileää puolta – molemmissa on tilaa sekä hampurilaisten paistoon että sämpylöiden lämmitykseen.

Avainsanat:

Perjantaitacot, Muurikka style

Nauti perjantai-illasta terassilla tai vaikka metsässä. Tässä olemme käyttäneet kaasupolttimella varustettua pannusettiä, mutta ruoka sopii yhtä hyvin myös avotulella grillattavaksi. Tarjoile suoraan Muurikka pannulta.

Avainsanat:

Kanakebab leivän sisässä

Helposti valmistuva ja mukaan otettava piknikruoka on tervetullutta retkellä. Valmistele kotona hienontamalla ja paloittelemalla vihannekset, paloittelemalla kana ja pikkelöimällä punasipuli. Näin ruoka valmistuu nopeasti nälän iskiessä.

Avainsanat:

Loimulohi

Lohifilee Suolaa Sitruunan mehua 1 dl hunajaa 80 g voita Ota lohifilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Tee kalaan muutama poikkiviilto ja […]

Avainsanat:

Savupaprikaöljy

2 annosta:   1 rkl oliiviöljyä 1 rkl soijakastiketta 1 tl seesamiöljyä 1 tl savupaprikajauhetta ½ tl chilijauhetta ½ tl […]

Fajitas

6 annosta: 600 g naudan ulkofileetä muutama rouhaus suolaa muutama rouhaus mustapippuria 1 rkl öljyä paistamiseen Suikaloi naudan ulkofilee. Kuumenna […]

Avainsanat: ,

Etanapannut

2 annosta: Valmistusaika: 30 minuuttia   Tarvitset: 2 etanapannua 1 prk säilyke-etanoita 2 rkl oliiviöljyä tai voita ½ pkt Aura-juustoa […]

Avainsanat: ,

Caesarsalaatti

2 annosta: alle 30 minuuttia Caesarkastike: ½ dl majoneesia ½ valkosipulinkynsi 1 tl Dijon-sinappia 1 rkl sitruunamehua pari rouhausta mustapippuria […]

Avainsanat: ,

Brunssipannu

Valmista keittiössä paistinpannulla tai ulkona Muurikka Lohkopannulla / muurinpohjapannulla. 2 annosta Valmistusaika: 15 minuuttia ½ nippua parsaa (250 g) 10 […]

Avainsanat: ,

Kermainen polenta

Polentan valmistus haudekattilassa on helppoa eikä tarvitse jännittää herkän lisukkeen jämähtämistä kattilan pohjaan. Tarjoa tätä italialaista perinneruokaa esimerkiksi syksyisen pataruoan kera tai ihan sellaisenaan.

Avainsanat: ,

Pilahviriisi

Riisi on paras kypsentää haudekattilassa, jotta sen rakenne pysyy ehjänä ja riisin keitto olisi vaivatonta. Haudutuskattilan kanssa ei tarvitse alentaa lämpöä kesken kypsennyksen ja riisin polttaminen pohjaan on liki mahdotonta. Huolettoman kokin herkullinen riisilisuke on tässä!

Avainsanat: ,

Tuoremakkaramuhennos

Tuoremakkarapata valmistuu haudekattilassa kuin itsestään, joll oin ruokaa odotellessa voi vaikka nostaa jalat hetkeksi ylös hyvän kirjan kanssa.

Avainsanat:

Kalkkunatortillat

Haudekattilan ansiosta ruoka valmistuu kokonaan ilman rasvaa ja hidas kypsennys miedolla lämmöll ä teki kalkkunasta suussasulavaa! Tässä ruoassa on Karibianmeren tunnelmaa ja kalkkuna sopii hyvin tarjottavaksi myös riisin kera.

Avainsanat:

Saksalainen possupata

Hauduttamalla possun, perunat ja kaalin samassa padassa saa vastustamattoman muhevan padan talvi-illoille.

Avainsanat:

Rapujen keittäminen

Loppukesästä ja alkusyksystä vietetään rapujuhlia. Keitetyt ravut tarjoillaan usein silputun tillin, paahtoleivän ja voin kanssa.

Avainsanat:

Aasialaiset lihapullat

Tiesitkö, että lihapullat voi myös höyryttää? Höyrytys säilyttää lihapullien mehukkuuden eikä kypsennykseen tarvita ylimääräistä rasvaa. Nämä höyrytetyt lihapullat teriyakikastikkeella voi tarjota ateriana riisin kera tai somisyötävinä juhlapöydässä.

Avainsanat:

Appelsiinia ja porkkanaa inkiväärimarinadissa

Höyrytys tuo porkkanan parhaat puolet esiin: maku jää raikkaaksi ja makeaksi, hivenaineet pysyvät porkkanassa eivätkä liukene keitinveteen ja kypsennys on nopeaa. Tämä marinoitu porkkanasalaatti on hurmaava lisuke niin grilliruoalle kuin lounaspöytään.

Avainsanat:

  • Mari Haudekattila 3,0 L /2,1 L, non-stick

  • Mari haudekattila 5,0/3,4 L, teräs

  • Mari kerroskattila 3,0 L

0
    0
    Shopping cart
    Your cart is empty