Kana-pähkinä wokki

Kana-pähkinä wokki valmistuu helposti wokki- tai paellapannnussa, tarjoillaan nuudelien tai riisin kera.

Avainsanat:

Aasialaiset lihapullat

Tiesitkö, että lihapullat voi myös höyryttää? Höyrytys säilyttää lihapullien mehukkuuden eikä kypsennykseen tarvita ylimääräistä rasvaa. Nämä höyrytetyt lihapullat teriyakikastikkeella voi tarjota ateriana riisin kera tai somisyötävinä juhlapöydässä.

Avainsanat:

Appelsiinia ja porkkanaa inkiväärimarinadissa

Höyrytys tuo pokkanan parhaat puolet esiin: maku jää raikkaaksi ja makeaksi, hivenaineet pysyvät porkkanassa eivätkä liukene keitinveteen ja kypsennys on nopeaa. Tämä marinoitu porkkanasalaatti on hurmaava lisuke niin grilliruoalle kuin lounaspöytään.

Avainsanat:

Pehmeä kookoslohikeitto

Thaimaalaisia makuja ja pehmeää lohta, tämä keitto on vastustamaton. Hauduttamalla lohenpalat kypsyvät napakoiksi eivätkä hajoa liemeen.

Avainsanat:

Perinteinen juustofondue n. 4 henk.

1 valkosipulinkynsi 1.5 dl kuivaa valkoviiniä 275 g emmental juustoa 275 gruyére juustoa 1 rkl maissitärkkelysjauhoja (1 rkl kirsikkaviinaa tai […]

Avainsanat:

Suklaafondue n. 4 henk.

200 g tummaa suklaata 2 dl kermaa Dipattavaksi esimerkiksi: mansikoita viinirypäleitä appelsiinia omenaa banaania vaahtokarkkeja Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa, […]

Avainsanat: ,

Blinit

Perinteisesti blinit tarjoillaan smetanan, mädin, sipulihakkeen ja suolakurkun kanssa – mutta blinien kanssa vain mielikuvitus on rajana!

Avainsanat: , ,

Lohicocottet, oeufs en cocotte

Oeufs en cocotte on ranskalainen aamiaisklassikko, joka valmistetaan perinteisesti uunissa. Höyryttäminen on puolet nopeampi tapa valmistaa cocotteja ja tuloksena on kuohkea ja mehukas kananmunaruoka.

Avainsanat: