Takaisin resepteihin
Yleiset

Savustettua makrillia ja perunasalaatti uusista perunoista

Maukas savumakrilli tuoreperunasalaatin kera on nopea valmistaa. Tarjoile rohkeasti vihreän salaatin kera, kotona parvekkeella tai ota mukaan vaikka piknikille.

Ainekset (4 annosta)

Perunasalaatti uusista perunoista:

  • 600 g kylmiä keitettyjä uusia perunoita
  • 0,5 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 3 rkl karkeaa sinappia
  • 3 rkl ruohosipulia
  • Suolaa ja mustapippuria

Savustettu makrilli:

  • 4 makrillifilettä
  • 1/2 sitruuna
  • 1 rkl sormisuolaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita

Vaihe vaiheelta:

Sekoita keskenään majoneesi, kermaviili, sinappi, suola, mustapippuri ja ruohosipuli. Viipaloi perunat ja lisää kastike.

Purista sitruunamehua makrillifileille. Ripottele sormisuola ja chilihiutaleet fileiden nahattomalle puolelle.

Esikuumenna savustin jotta savua alkaa muodostua. Säädä sitten lämpötila 1-teholle noin 80–100 asteeseen. Asettele makrillit ritilälle ja savusta niitä noin 20 minuuttia, kunnes fileiden sisälämpötila on 58 astetta.

Tarjoile perunasalaatin kanssa.

Avainsanat:

0
    0
    Shopping cart
    Your cart is empty