Takaisin resepteihin
Yleiset

Savustettua paahtopaistia

Ainekset

  • 2 kg paahtopaistia
  • 7–8 rkl sinappia
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikarouhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • ½ -1 tl mustapippuria
  • ½ -1 tl chilijauhetta
  • 0.8 dl oliiviöljyä

Kastike

  • 0.6 dl taatelisiirappia tai tummaa siirappia
  • 0.3 dl soijakastiketta
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl teriyakikastiketta
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 rkl punaviiniä

Lihan valmistaminen

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen savustamista. Sekoita sillä aikaa sinappi kuivamausteiden kanssa. Hiero mausteseos huolellisesti lihan pintaan.

Kuumenna isolla paistinpannulla 0.5 dl oliiviöljyä. Ruskista paahtopaistin pinnat kiinni joka sivulta, 1–2 minuuttia joka puolelta. Ruskistamisen jälkeen aseta liha lasiastiaan ja kaada nesteet lihan päälle sekä loput oliiviöljyt, 0.3 dl.

Esikuumenna Muurikka PRO Sähkösavustin 150-175 °C, 3-asetuksella, vielä ilman puruja. Lisää purupellille 2 dl savutuspuruja ja 2 tl tummaa sokeria purujen päälle.

Työnnä MEATER lihalämpömittari paahtopaistin paksuimpaan kohtaan niin, että mittarissa oleva merkkiviiva menee lihan sisälle. Säädä applikaatiosta lihan tavoite sisälämpötilaksi 65 astetta, kypsyysaste medium. Mikäli haluat kypsemmän lopputuloksen, aseta sisälämpötilaksi maksimissaan 70 °C.

Aseta liha savustimen ritilälle ja työnnä savustimeen purupelteineen. Säädä nyt savustimen lämpötila n. 120 °C, 2–2,5 -asetukselle. Huomioi, että sää vaikuttaa savustimen sisälämpötilaan – mikäli ulkona on kylmä, voit käyttää savustimen 3-asetusta.

Savusta paahtopaistia, kunnes lihan tavoite sisälämpötila on saavutettu ja MEATER applikaatio hälyttää. Anna paahtopaistin vetäytyä hetki ja leikkaa paahtopaistista ohuita viipaleita.

Kastikkeen valmistaminen

Sekoita ainekset keskenään esimerkiksi pienessä kastikekannussa ja kaada kastiketta paahtopaistiviipaleiden päälle.

Tarjoile paahtopaistin raikkaan salaatin, riisin ja kastikkeen kera. Ohuet paahtopaistiviipaleet maistuvat kylmänä myös leivän päällä.

 

 

Resepti: Ofer Amir

www.hungryinhelsinki.com

Avainsanat: , ,