Takaisin resepteihin
Yleiset

Lohiwrapit ja avokadodippi

4 annosta

  • 1 puolikas lohta (n. 700 g) nahkoineen
  • ½ dl Sweet Chili -kastiketta
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 4 isoa tortillaa
  • Avokadodippi
  • 2 kypsää avokadoa
  • ½ vihreää chiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ rkl limetin mehua
  • 1 tl Sriracha-kastiketta
  • 1 dl crème fraîchea
  • suolaa

Täyte

  • 1 punasipuli ohuina siivuina
  • 200 g vuonankaalia
  • korianteria maun mukaan

Käytä haluamaasi sekoitusta savustuspurulastuista. Lohelle kannattaa käyttää leppälastuja, jotka antavat miedon savun maun, ja lisäksi hieman omenalastuja antamaan makeutta. Levitä savustuspurut savustimen purupellille.

Suolaa ja pippuroi lohi. Voitele Sweet Chili -kastikkeella ja aseta lohi nahkapuoli alaspäin ritilälle. Aseta paistomittari lohen paksuimpaan kohtaan ja työnnä lohi savustimeen.

Käytä paistomittaria, jonka voi lukea ilman, että savustinta tarvitsee avata. Jos se avataan, savu karkaa ja savustusteho heikkenee.

Käynnistä savustin ja aseta se maksimiteholle (3), kunnes lämpötila on 110–120 astetta. Vähennä sitten tehoa, mutta varmista, että lämpötila pysyy 110–120 asteessa koko kypsennyksen ajan. Kun sisälämpötila on noin 53 astetta, lohi on valmista tarjoiltavaksi. Savustusaika vaihtelee riippuen ulkolämpötilasta ja savustettavan lohifileen koosta.

Avokadodippi

Viipaloi avokado, chili ja valkosipuli ja siirrä ainekset isoon kulhoon. Purista päälle limen mehua, lisää sriracha-kastike ja crème fraîche. Suolaa ja sekoita huolella tasaiseksi.

Levitä tortilloille avokadodippiä, lisää vuonankaalia, savustettua lohta, viipaloitua punasipulia ja korianteria. Kääri rullalle ja tarjoile.

 

0
    0
    Shopping cart
    Your cart is empty