Takaisin resepteihin
Yleiset

Kermainen pyttipannu ja kantarelleja

4 annosta

  • 400 g ulkofileetä
  • 6–8 kiinteää perunaa
  • 2 keltasipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 keltajuurta
  • 100 g kantarelleja
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl karkeaa sinappia
  • vettä tarpeen mukaan
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rypsiöljyä
  • persiljaa

Lisukkeeksi:

  • punajuuria

Kuori perunat, porkkanat, sipulit ja keltajuuret ja leikkaa ne sentin kokoisiksi kuutioiksi.

Puhdista ulkofilee ja leikkaa liha suurehkoiksi kuutioiksi.

Laita Muurikka Pannu tulelle ja kun se on kunnolla lämmennyt, kaada pannuun reilusti rypsiöljyä. Lisää perunat ja juurekset pannulle. Kaada päälle 2–3 dl vettä ja anna hautua kannen alla, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Siirrä perunat ja juurekset pannun reunoille ja alenna uloimman kaasukehän lämpöä. Nosta sisemmän kaasukehän lämpötilaa ja kun pannu on todella kuuma, lisää kantarellit. Lisää vielä sipuli muutaman minuutin kuluttua. Suolaa ja pippuroi. Siirrä sipulit ja sienet pannulla viileämmälle alueelle ja lisää ulkofileepalat keskelle samalla, kun nostat sisimmän kaasukehän lämpötilan täydelle teholle.

Kun lihat ovat ruskistuneet, kaada päälle kerma ja sinappi, sekoita kaikki ainekset joukkoon ja anna porista muutaman minuutin ajan.

Koristele persiljalla ja tarjoile punajuurten kanssa.

0
    0
    Shopping cart
    Your cart is empty