Takaisin resepteihin
Yleiset

Colamarinoidut ribsit

4 annosta:

valmistusaika 24 h, aktiivinen noin 1 h.

 

  • 4 riviä vähärasvaisia porsaan ribsejä (á 400g)
  • 2 litraa vettä
  • 2 lihaliemikuutiota

Taivuta ribsirivit isoon kattilaan ”rullalle”, mittaa mukaan vesi ja lihaliemikuutiot. Keitä vesi kiehuvaksi ja hauduta ribsejä sen jälkeen miedolla lämmöllä tunti.

Colamarinadi:

  • 1½ dl Coca-Cola Zeroa
  • ½ dl sokeritonta ketsuppia (esim. Felix)
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 3 kynttä valkosipulia
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 rkl soijaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl steviaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa

Mittaa kaikki ainekset suurehkoon kannelliseen rasiaan ja sekoita. Nosta keitetyt ribsirivit kattilasta marinadiin, sulje kansi ja ravista. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mieluummin vaikka yön yli seuraavaan päivään.

Kuumenna Muurikka Parilapannu, säädä lämpötila noin puoleen ja grillaa ribsirivejä 15-20 minuuttia vähän väliä käännellen ja rasiaan jääneellä marinadilla ajan valellen.

Nauti ribsit raikkaan coleslaw -kaalisalaatin kanssa. Resepti siihen löytyy esimerkiksi Keveämmät kattilat -ruokakirjasta.

 

Resepti: Eeva-Maria Lisko @keveammatkattilat

Avainsanat: ,