Savustettua fetalla täytettyä kirjolohta à la Henri Alén
1 suuri kirjolohifilee noin 500-800g 200g feta-juustoa 10 kivetöntä oliivia 5 lehteä basilikaa 1rkl sitruunanmehua tilkka oliiviöljyä suolaa ja valkopippuria […]
1 suuri kirjolohifilee noin 500-800g 200g feta-juustoa 10 kivetöntä oliivia 5 lehteä basilikaa 1rkl sitruunanmehua tilkka oliiviöljyä suolaa ja valkopippuria […]
Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla. 1kg naudan briskettiä Mausteseos: 3 rkl suolaa 3 rkl ruokosokeria 1 rkl kuivattua valkosipulia […]
Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla. 500g maa-artisokkaa 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 1 sitruuna 2rkl pinjansiemeniä tilkka oliiviöljyä 1 ruukku […]
Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla. 400g bratwurst makkaraa 4 suippo paprikaa 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 2 oksaa timjamia tilkka […]
Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla. 1kg tuoreita sinisimpukoita pala fenkolia 1tl hienonnettua chiliä 1rkl silputtua tilliä 1dl kuivaa valkoviiniä […]
Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla. 400g kotijuustoa 2 suippopaprikaa 1 kesäkurpitsa 1 rasia kirsikkatomaatteja 200g brokkoliinia, eli varrellista pientä […]
Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla. 600g porsaan niskaa eli kassleria 6 keltasipulia Mausteseos: 2tl rouhittua mustapippuria 1tl paprikajauhetta 0,5tl […]
Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla. 1 kokonainen jyväbroileri 1 sitruuna 4 oksaa timjamia tai sitruunatimjamia 8 oksaa salviaa rouhittua […]
Tuhdit, savustetut paprikat ja kesäkurpitsat maistuvat kaikille!
Ruskista poro-pekonirullat paistinpannulla ja viimeistele savustimessa. Tarjoile maustevoin kanssa.
Tarjoile savustettu porsaan sisäfilee pippurikastikkeen kanssa.
Murea karitsanpaahtopaisti tarjoillaan hunajapaahdettujen kasvisten kera.
Kana-vihannesvartaat kypsyy nopeasti savustimessa.
Tarjoile wingsit maukkaan savumajoneesin kanssa.
Ruokaisa katkarapukeitto.
Savuisa palsternakkakeitto sopii hyvin alkuruoaksi.
Helpot savumuikut sitruunavinaigretella.
Savustettu leipäjuusto on nopea ja herkullinen jälkiruoka. Tarjoile marinoitujen marjojen kera.
Teriyaki-härkäwokki ja seesamilla maustetut vihannesnuudelit syntyy helposti sekä Muurikka Wokki- että Paellapannussa!
Oeufs en cocotte on ranskalainen aamiaisklassikko, joka valmistetaan perinteisesti uunissa. Höyryttäminen on puolet nopeampi tapa valmistaa cocotteja ja tuloksena on kuohkea ja mehukas kananmunaruoka.
Ruokaisat täytetyt paprikat valmistuu näppärästi höyryttämällä.
Parsa on uuden satokauden ensimmäisiä kasviksia ja paras tapa kypsentää sitä on hellä, mutta nopea höyrytys. Kananmunavinegretti aateloi pehmeän purjon ja parsan liiton klassikoksi uudella tavalla.
Tämä kevyt lounas valmistuu hetkessä ja on gluteeniton sekä maidoton, joten se sopii mainiosti myös vegaanille. Höyryttäminen säilyttää parhaiten parsakaalin ja lehtikaalin hivenaineita ja pehmentää pikantin savutofun suussa sulavaksi.