Takaisin resepteihin
Yleiset

Kana-kookospannu

6 annosta:

Valmistusaika 20 minuuttia

 

  • 4 dl Basmati-riisiä
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 1 sipuli
  • 400 g pakaste- tai tuorevihanneksia (kukkakaali-parsakaali-porkkana)
  • 600 g marinoimatonta kanafileetä
  • 1 dl soijakastiketta
  • reilu ½ dl makeaa chilikastiketta
  • 1½ l kanalientä (1½ litraa vettä ja 3 kanaliemikuutiota tai 4½ rkl kanafondia)
  • 1 prk kookosmaitoa (2,5 dl)
  • (suolaa)

Pilko sipulit neljään osaan ja siitä suikaleiksi. Valkosipulinkynnet saa pilkkoessa jättää aika rouheaksi murskaksi. Paloittele kanafileet suupalan kokoisiksi.

Kuumenna Muurikka Wokkipannu ja siinä öljy. Lisää öljyyn mustapippuri rouhe, paprikajauhe ja valkosipulit, kuullota hetki kokoajan sekoittaen.

Lisää sitten mukaan sipulit ja hetken perästä vihannekset, tuoreet tai jäiset ja sekoita isolla lastalla.

Kun vihannekset alkavat sulaa tai kypsyä, sekoita mukaan raa’at kanapalat. Kun kanat ovat saaneet hieman väriä, lisää mukaan myös raaka riisi ja kanaliemi. Ja kun riisi kypsyy, lisää mukaan soija- ja chilikastikkeet ja hetken päästä myös kookosmaito ja sekoittele.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoile suoraan paellapannulta ja nauti!

 

Resepti: Eeva-Maria Lisko @keveammatkattilat

Avainsanat: ,