Näin riisipuuro ei pala pohjaan – täydellinen joulupuuro

Monissa ohjeissa riisipuuroa tulee sekoitella tasaisin väliajoin ja vahtia tarkasti, että puuro ei pala pohjaan. On kuitenkin vaivattomampi tapa valmistaa tämä joulupöydän klassikko!

 

Täyteläinen riisipuuro kanelilla ja sokerilla kuuluu jouluaamuun ja se onkin monelle yksi rakkaimmista jouluperinteistä. Riisipuuron on herkullinen ruoka, mutta sen valmistaminen voi tuntua työläältä ja aikaa vievältä. Lisäksi puuro saattaa palaa herkästi pohjaan. Riisipuuro suositellaan monesti valmistettavan paksupohjaisessa kattilassa tai kattilassa, jossa on tarttumaton pinnoite. Siitä huolimatta puuron kypsymistä tulee vahtia tarkkaan, että puuro ei pala pohjaan tai kiehu yli.

Riisipuuro valmistuu itsekseen haudekattilan lempeässä lämmössä

Haudekattilassa riisipuuro ei pala pohjaan ja se valmistuu lähes itsekseen. Täyteläinen riisipuuro valmistuu hellävaraisesti hautumalla haudeosassa, joka on kattilassa olevan kiehuvan veden päällä. Haudekattilassa riisipuuron valmistuu hitaammin kuin tavallisessa kattilassa, mutta paljon huolettomammin ja ilman pelkoa pohjaan palamisesta tai yli kiehumisesta. Lisäksi haudeosa on helppo puhdistaa käytön jälkeen.

Haudekattilan tavallinen pohjakattila täytetään vedellä ohjeen mukaan. Kun vesi kiehuu, lieden tehoa säädetään pienemmälle. Haudeosa asetetaan kattilan päälle. Ainekset mitataan haudeosaan ja kypsennetään kannen alla.  Alkuvaiheessa sekoitetaan muutaman kerran ja sen jälkeen tarvittaessa. Vesi haihtuu alaosassa olevasta kattilasta sitä nopeammin, mitä suuremmalla teholla keittolevy on. Tehoa voi säätää reilusti pienemmälle ja vesi jatkaa silti kiehumista haudeosan alla. Lisää tarvittaessa vettä pohjakattilaan.

 

Tarttumattomalla pinnoitteella varustettu haudeosa on vaivaton puhdistaa käytön jälkeen.

 

 

Haudekattila, käyttöä vain jouluisin?

Jääkö haudekattila joulun jälkeen keittiökaapin perälle käyttämättömänä? Ei toki. Haudekattila sopii joulupuuron lisäksi myös muiden ruokien valmistamiseen. Haudekattila tekee ruoanlaitosta – ja etenkin sen jälkeisestä siistimisestä – helpompaa. Haudekattilalla valmistuu yhden padan aterioita helposti ja turvallisesti: ainekset kattilaan, kattila liedelle porisemaan ja ruoka valmistuu kuin itsestään samalla kun voit hengähtää sohvalla vaikka hyvän lehden kera.

 

Reseptejä haudekattilalle

 

Haudekattilat

Haudekattiloita löytyy teräksisellä haudeosalla sekä pinnoitetulla haudeosalla. Kattilan haudeosaa voidaan käyttää myös erikseen uunivuokana ja pohjakattilaa tavallisen kattilan tavoin. Kansi sopii molempiin osiin.

 • Mari Haudekattila 3,0 L /2,1 L, non-stick

 • Mari Haudekattila 5,0/3.4 L, non-stick

 • Mari haudekattila 3,0/ 2,1 L, teräs

 • Mari haudekattila 5,0/3,4 L, teräs

Haudeosa erikseen Mari 1,5 L kattilaan

Jos sinulta löytyy jo valmiina Mari teräskattila tai teräskasari 1,5 L, voit hankkia siihen erikseen yhteensopivan haudeosan.

 • Ale!

  Haudeosa Mari kattilaan 1,5 L

 • Mari kasari 1,5 L

 • Mari kattila 1,5 L

Haudeosa erikseen Mari 3,0 L kattilaan

Jos sinulta löytyy jo valmiina Mari teräskattila 3,0 L, voit hankkia siihen erikseen yhteensopivan haudeosan. Valittavana on teräksinen haudeosa korvilla ja ilman, sekä pinnoitettu haudeosa.

 • Haudeosa 2,1 L Mari Haudekattilaan 3,0 L, nonstick

 • Haudeosa 2,1 L Mari Haudekattilaan 3,0 L, teräs

 • Haudeosa Mari kattilaan 3,0 L

 • Mari kattila 3,0 L

Haudeosa erikseen Mari 5,0 L kattilaan

Jos sinulta löytyy jo valmiina Mari teräskattila 5,0 L, voit hankkia siihen erikseen yhteensopivan haudeosan. Valittavana on teräksinen haudeosa korvilla ja ilman, sekä pinnoitettu haudeosa.

 • Haudeosa 3,4 L Mari kattilaan 5,0 L, teräs

 • Haudeosa 3,4 L Mari kattilaan 5,0 L, nonstick

 • Haudeosa 4,7 l Mari kattilaan 5,0 L

 • Mari kattila 5,0 L

0
  0
  Shopping cart
  Your cart is empty