Takaisin resepteihin
Yleiset

Tuoremakkaramuhennos

(kuudelle) 40 min.

  • 2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 prk (á 400 g) papuja
  • 1 prk (á 400 g) kikherneitä
  • 2 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 rkl rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • 1 rosmariinin oksa (tai 2 tl kuivattua  rosmariinia)
  • 2 dl ohrasuurimoita
  • n. 250 g tuoremakkaraa, esim. lammas- makkaraa tai siskonmakkaraa

Tarjoiluun:

  • persiljaa

Valuta pavut ja yhdistä ne tomaattimurskan kanssa haudekattilassa. Lisää liemikuutio, hunaja ja suola, rosmariini ja ohrasuurimot ja sekoita. Peitä kannella ja laita hautumaan. Kun tomaattiseos alkaa lämpenemään, sekoita sitä vielä kerran ja purista tuoremakkarasta pienen lihapullan kokoisia paloja muhennoksen pintaan. Peitä kannella ja anna hautua vielä 30 min.

Tarkista suolan määrä ennen tarjoamista ja viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Avainsanat: