Takaisin resepteihin
Yleiset

Kalkkunatortillat

(kuudelle) 1 h

  • 1 (n. 800 g) kalkkunan filee
  • 1 iso sipuli
  • 2 punaista paprikaa
  • 5 valkosipulin kynttä
  • ½ ananas
  • n. 4 dl paseerattua tomaattia
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl chilijauhetta tai 1 säilötty chipotle- chili, hienonnettuna
  • 1 liemikuutio (kasvis- tai kana-)

Tarjoiluun:

  • 12 vehnä- tai maissitortillaa tuoretta korianteria
  • limeä lohkoina

Leikkaa kalkkunan filee pituussuunnassa kahtia ja puolikkaat 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Leikkaa sipuli ja paprikat renkaiksi ja puolita kuoritut valkosipulin kynnet. Kuori ananas ja poista sen kova keskus. Leikkaa ananas suupaloiksi. Lado kalkkuna ja kasvikset haudekattilaan kerroksittain niin, että päällimmäiseksi jää kasviksia.

Hiero kuivaa juustokuminaa ja korianteria huhmareessa karkeaksi rouheeksi ja yhdistä chilin ja paseeratun tomaatin kera kannelliseen lasipurkkiin. Murenna sekaan liemikuutio, sulje kansi ja ravista tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada haudekattilaan muiden ainesten päälle. Lisää tarvittaessa tilkka vettä kunnes neste melkein peittää päällimmäisen kerroksen. Hauduta 45 min. Lisää tarvittaessa haudekattilan pohjaosaan vettä.

Kun kalkkuna on kypsää, tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan. Tarjoa lämpimien tortillalettujen, limen sekä korianterin kera.

Avainsanat: