Takaisin resepteihin
Uncategorized @fi

Savustettuja sinisimpukoita, aiolia savustetusta valkosipulista à la Henri Alén

Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.

  • 1kg tuoreita sinisimpukoita
  • pala fenkolia
  • 1tl hienonnettua chiliä
  • 1rkl silputtua tilliä
  • 1dl kuivaa valkoviiniä
  • ripaus suolaa
  • 2rkl oliiviöljyä

Pese simpukat huolellisesti ja heitä rikkoutuneet ja täysin auki olevat simpukat pois. Poista tarvittaessa pieni rihma eli ”parta” joka niissä on kiinni. Laita simpukat metalliseen astiaan joka mahtuu savustimeen, tai taittele foliosta niille alusta. Hienonna fenkoli ja lisää mukaan. Lisää mukaan myös chili ja valkoviini. Aloita savustus sähkösavustimen 3-asetuksella kunnes savua alkaa syntymään kunnolla. Säädä teho 2-asetukselle ja savusta noin 25 minuuttia. Kun kaikki simpukat ovat avautuneet, ovat ne kypsiä. ripottele päälle tilli ja hieman suolaa. Tarjoile aiolin ja tuoreen leivän kera.

Kastike:

  • 4 kuorittua valkosipulin kynttä
  • 2dl majoneesia
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 2tl sitruunanmehua
  • suolaa ja valkopippuria

Sivele valkosipulit kevyesti öljyllä ja savusta noin 20 minuuttia, tai kunnes hieman pehmenneet. Murskaa kynnet huolellisesti ja sekoita majoneesiin. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään ja anna maustua vähintään tunti ennen tarjoilua.

Avainsanat: