Heavy Metal hiiliteräspannu

Kestävä paistinpannu, jonka paisto-ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Pitkäikäinen hiiliteräspannu on loistava vaihtoehto pinnoitetuille pannuille, mutta se vaatii valuraudan tapaan pientä hoitoa. Tämä pannu vain paranee käytön myötä. Hyvin hoidettuna pannun pintaan syntyy luonnollinen nonstick-pinta, joilloin hoidon tarve vähenee ja tarttumattomuus paranee.

Koska pannun pinnassa ei ole pinnoitetta, se kestää erinomaisesti metallisien työvälineiden käyttämistä. Pannu sopii kaikille liesityypeille induktioliesi mukaan lukien, sekä uuniin. Se kestää myös grilli- ja avotulikäyttöä. Tehty kovaan käyttöön!

Sopii kaikille liesityypeille, myös induktiolle
Kestää myös grilli- ja avotulikäytön
Ei poiskuluvaa pinnoitetta
Sopii myös käytettäväksi uunissa teräskahvan ansiosta
Paisto- ja ruskistusominaisuudet ovat huippuluokkaa
Pannun pinnan tarttumattomuus paranee käytön ja oikeanlaisen hoidon myötä

Tilaa nyt

 • Heavy Metal Hiiliteräspannu 24 cm

 • Heavy Metal Hiiliteräspannu 26 cm

 • Heavy Metal Hiiliteräspannu 28 cm

Lisävarusteita hiiliteräspannuille

Hiiliteräspannun rasvapoltto onnistuu helpoiten tuubista annosteltavalla Muurikka Silavalla. Hiiliteräspannun kanssa voidaan käyttää metallisia työvälineitä – paistolasta ja kokkipinsetit ovat käteviä apuvälineitä paistamiseen.

 • Muurikka Silava rypsiöljyllä 110 g

 • Arki Paistolasta rst

Heavy Metal hiiliteräspannun käyttöönotto

Pese pannu käsin kuumalla vedellä ja miedolla pesuaineella, pyyhi heti kuivaksi. Pannun pintaan on valmistusprosessissa tehty esirasvakäsittely, joten sitä ei tarvitse välttämättä rasvapolttaa heti käyttöön otettaessa.

Käytön jälkeen

Pese pannu käsin kuumalla vedellä mielellään välittömästi käytön jälkeen, näin lika irtoaa parhaiten. Älä käytä mietojakaan pesuaineita, koska ne irrottavat pannuun syntyneen rasvapinnan. Helpoin tapa puhdistaa pannu on kiehauttaa siinä vettä heti ruoanlaiton jälkeen, näin mahdollisesti pannuun tarttunut ruoka lähtee vaivattomasti irti ja pannun puhdistaminen on helppoa pyyhkimällä esim. talouspaperilla.

Pannua ei saa pestä astianpesukoneessa. Älä jätä pannua likoamaan veteen, koska se ei ole ruostumatonta materiaalia. Älä myöskään jätä pannua kuivumaan ulkoilmaan, vaan kuivaa se heti, jotta se ei pääse ruostumaan. Mustan pinnan kuluminen käytön ja ajan myötä ei ole vaarallista ja tumman pinnan voi palauttaa rasvapolttamalla pannun uudelleen. Rasvapolta pannu esim. Muurikka Silavalla tai rypsiöljyllä.

Rasvapoltto

Rasvapoltto on uusittava aina, kun se on vahingoittunut tai pesty pois. Pannun pintaan muodostuva rasvapinta suojaa pannua ruosteelta sekä parantaa paisto-ominaisuuksia.

 1. Kuumenna pannua liedellä maltillisesti. Levitä Muurikka Silavaa tai rypsiöljyä ohuelti koko pannun pintaan. Rasvan tarkoitus on imeytyä pannun pintaan tasaisesti. Rasvaa ei saa olla liikaa kerralla, muuten se palaa epätasaiseksi massaksi pannun pintaan eikä imeydy. Anna rasvan vaikuttaa, jolloin pannu alkaa kevyesti savuta.
 2.  Pannua rasvapoltettaessa pannun pinta alkaa selkeästi tummua etenkin kohdista, joista alkuperäinen musta pinta on kulunut. Rasvapoltto on valmis, kun rasva on ”kuivunut” pannun pinnalta ja savuaminen loppuu. Pannua kannattaa liikutella tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi.
 3.  Rasvapolton jälkeen anna pannun jäähtyä kunnolla. Voit toistaa rasvapolton niin monta kertaa kuin haluat.
 4. Kun alkuperäinen musta pinta on kulunut ja pannua rasvapoltetaan jatkossa, on kirjavuus normaalia. Pannun paisto-ominaisuudet paranevat käytössä, kun sitä rasvataan uudestaan ja uudestaan ja pinta patinoituu. Rasvapoltettu ja oikein huollettu pannu näyttää ruskeankirjavalta ja tuntuu pinnaltaan selkeästi öljymäiseltä ja liukkaalta.
0
  0
  Shopping cart
  Your cart is empty