44,90 € 35,90 €
Hiiliteräspannu on loistava vaihtoehto pinnoitetuille pannuille, mutta se vaatii valuraudan tapaan pientä hoitoa. Tämä pannu vain paranee käytön myötä.
Toimitusaika 2-5 päivää.
Hiiliteräspannu on loistava vaihtoehto pinnoitetuille pannuille, mutta se vaatii valuraudan tapaan pientä hoitoa. Tämä pannu vain paranee käytön myötä. Hyvin hoidettuna pannun pintaan syntyy luonnollinen nonstick-pinta, joilloin hoidon tarve vähenee ja tarttumattomuus paranee. Rasvapolttoa varten suosittelemme ostettavaksi Muurikka Silavaa paistinpannun kanssa. Pannun kanssa voidaan käyttää metallisia työvälineitä ja se sopii kaikille liesityypeille, myös uuniin. Tehty kovaan käyttöön!
Pannun materiaali on musta hiiliteräs. Pannussa ei ole käytetty mitään pinnoitteita. Pannun musta pinta on käytetyn raaka-aineen (musta hiiliteräs) ominaisuus, ei siis erikseen pannun pintaan lisätty kerros. Koska pannu ei ole ruostumatonta terästä, on tärkeää noudattaa käyttöönotto -ja hoito-ohjeita huolellisesti. Oikeanlainen käsittely parantaa paisto-ominaisuuksia ja suojaa pannua ruostumiselta. Pannu kestää kuumuutta, mutta ei shokkimaista kuumennusta, joten kuumennus täytyy tehdä maltillisesti. Pannun kanssa voi käyttää metallisia työvälineitä. Oikein käytettynä ja huollettuna pannu on pitkäikäinen.
Pese pannu käsin kuumalla vedellä ja miedolla pesuaineella, pyyhi heti kuivaksi. Pannun pintaan on valmistusprosessissa tehty esirasvakäsittely, joten sitä ei tarvitse välttämättä rasvapolttaa heti käyttöön otettaessa.
Pese pannu käsin kuumalla vedellä mielellään välittömästi käytön jälkeen, näin lika irtoaa parhaiten. Älä käytä mietojakaan pesuaineita, koska ne irrottavat pannuun syntyneen rasvapinnan. Helpoin tapa puhdistaa pannu on kiehauttaa siinä vettä heti ruoanlaiton jälkeen, näin mahdollisesti pannuun tarttunut ruoka lähtee vaivattomasti irti ja pannun puhdistaminen on helppoa pyyhkimällä esim. talouspaperilla. Ei saa pestä astianpesukoneessa. Älä jätä pannua likoamaan veteen, koska se ei ole ruostumatonta materiaalia. Älä myöskään jätä pannua kuivumaan ulkoilmaan, vaan kuivaa se heti, jotta se ei pääse ruostumaan. Mustan pinnan kuluminen käytön ja ajan myötä ei ole vaarallista ja tumman pinnan voi palauttaa rasvapolttamalla pannun uudelleen. Rasvapolta pannu esim. Muurikka Silavalla tai rypsiöljyllä.
Tuotetakuu koskee valmistus- ja materiaalivirheitä. Takuun piiriin eivät kuulu loppukäyttäjän aiheuttamat vauriot, ruostuminen eikä hoidon tai huollon laiminlyömisestä aiheutuvat viat.
Ongelma: Pannu on ruostunut.
Jos pannu on päässyt ruostumaan, hankaa ruoste pois esim. karhunkielellä ja tee rasvakäsittely edellä mainitulla tavalla heti ruosteen poiston jälkeen.
Ongelma: Pannu on vääntynyt.
Jos pannun pohja pääsee vääntymään, sen voi yrittää suoristaa seuraavasti: Laita pannu kestävälle alustalle väärinpäin ja koputa esim. kumivasaralla keskelle pannun pohjaa.
Ongelma: Ruoka tarttuu kiinni.
Jos ruoka tarttuu pannuun kiinni, lisää rasvaa ruonlaitossa ja huomioi oikeanlainen huolto (ei pesuaineita, käsinpesun, rasvapoltto jne.) Vältä ruoan jatkuvaa kääntelyä ruokaa laittaessa ja laske paisto lämpötilaa tarvittaessa.
Ongelma: Musta pinta irtoaa
Mustan pinnan kuluminen käytön ja ajan myötä ei ole vaarallista. Tumman pinnan voi palauttaa rasvapolttamalla pannun uudelleen.
Sinun on kirjauduttava sisään kun haluat kirjoittaa arvioinnin.
Suuaukon halkaisija: 28 cm
Materiaalipaksuus: 2 mm
Materiaali: hiiliteräs
Rahtipaino: 1.392 kg
Cookie | Kesto | Kuvaus |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 kuukautta | GDPR Cookie Consent lisäosa on asettanut tämän evästeen. Sitä käytetään tallettamaan käyttäjän suostumus evästeisiin kategoriassa "Analyyttinen". |
risto –
Ai mahdoton. Teflonit ja muut pinnoitetut välineet ovat lähteneet keittiöstä jo hyvän aikaa sitten ja valurautapannu on ollut ykköspeli paistopuuhissa. Hankin tänään valurautapannulle kaveriksi tällaisen hiiliteräspannun ja voi pojat, vakuutti heti ensimmäisellä kokeilulla. Paistelin tankoparsat, kanafileet, herkkusienet, ananasrenkaat eikä merkkiäkään tarttumisesta, kanankaan. Pannu kuumeni nopeasti, kevyt käsitellä, putsaaminen pienellä vesitilkalla ja paperilla pyyhkimällä – eli paljon helpomaa ja nopeampaa kuin pinnoitettujen tiskailu. Upea peli ainakin näin ensimmäisen käytön jälkeen ja voipi olla, että valurauta jää vähemmälle käytölle. Vankka suositus!
tavikainen –
No nyt on hyvä pannu! Yllättäen toimii tarttumatta heti ekalla käytöllä. Paistaa hienosti niin paksut kanafileet kuin ohuet ohrarieskatkin. Kestää teräslastan joten ei tarvitse enää sorkkia paksulla puulla tai muovilla. Eipä taida olla pinnoitetulle enää käyttöä!
pia.e.pulkkinen –
Loistava pannu! Valuraudan hyvät ominaisuudet kevyessä muodossa.
Induktiolla käytettäessä hieman haastetta koon kanssa kun reunat meinaa jäädä liian viileiksi ja paisto ei ole tasainen.
Jani Suominen (varmistettu kirjoittaja) –
Erinomainen pannu! Tein ennen ensimmäistä käyttöä rasvapolton auringonkukkaöljyllä grillissä (250C n. 20min). Nyt saa kananmunatkin kätevästi paistettua. Ei ole enää paluuta pinnoitettuihin pannuihin tämän jälkeen.
“Kokki” –
2 Rasvanpolttoa liedellä. Räiskäleet pannun jäähdyttyä. 10+ Jauhelihaa ei keitetä, Ruskistus 10+
Markku Vottonen (varmistettu kirjoittaja) –
Ollut käytössä nyt noin vuoden. Erinomainen paistamiseen ja ruoanlaittoon, voittaa kirkkaasti kaikki aikaisemmat teflon- ym muut pannut helppoudellaan. Kun huolehtii säännöllisestä rasvauksesta ja muutenkin noudattaa hoito-ohjeita, niin tämä on ehdottomasti paras kaikista. Ei pala ruoka kiinni ja levyä ei tarvitse kuumentaa kuin puolella teholla. Ehdottomasti kannattava hankinta. Suosittelen.
kojel46914 –
Alussa pannu on ihana, eikä mikään pala pysyvästi pannuun. Pannu on kuitenkin turhan ohut jonka vuoksi lämpenee todella epätasaisesti ja alkaa keikkua liedellä, joka johtaa siihen, että se lämpenee entistä epätasaisemmin. Induktiolla ei ole testattu. Kun musta pinta on kulunut osittain pois (meillä kesti n.4kk) alkaa hankaluudet. Rasvapolton polymeeripinnasta ei saa millään kestävää (yli 20 rasvapolttoa takana ja kokeiltu on niin rypsiöljyä kuin myös pellavansiemenöljyä). Muna, kana ja kala palavat aina kiinni vaikka lämpö olisi minimissä ja öljyä pannulla reippaasti.
Valmistusmaa Kiina.
Omistan useita toimivia pannuja ja patoja joissa rasvapoltto onnistuu joka kerta. Tämä ei ole mielestäni hyvä pannu.