Heavy Metal Hiiliteräspannu 26 cm

Tuotenumero 52260030
Vanha tuotenumero TB2526

39,90 

Hiiliteräspannu on loistava vaihtoehto pinnoitetuille pannuille, mutta se vaatii valuraudan tapaan pientä hoitoa. Tämä pannu vain paranee käytön myötä.

Lisävalinnat:

Tuote

Lisävalinnat

Yhteensä

+
-

Toimitettavissa

(2 tuotearviota)
Katso arvioitu rahtimaksu

* Hinnat ovat arvioita tästä tuotteesta. Lopullinen rahtimaksu riippuu ostoskoriin lisätyistä muista tuotteista ja niiden määristä.

Toimitusaika 1-3 viikkoa.

Toimitamme tilauksia ainoastaan Suomeen (emme toimita Ahvenanmaalle).
Tuotetunnus (SKU): 52260030 Osastot: , , , Avainsana tuotteelle Brand: ,

Kuvaus

 • Hiiliteräspannussa ei ole poiskuluvaa pinnoitetta
 • Oikein pidettynä ja huollettuna pitkäikäinen pannu
 • Sopii kaikille liesityypeille, myös uuniin
 • Tarttumattomuusominaisuudet paranee käytön myötä
 • Pannu sopii erinomaisesti ruskistamiseen voin ja öljyn kanssa, jolloin paistettavaan ruokaan saadaan herkullinen maku ja rapea paistopinta
 • Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä
 • Suuaukon halkaisija 26 cm, pohjan halkaisija 21 cm
 • Pannun reunan korkeus 4,5 cm, kahvan pituus 23 cm

Hiiliteräspannu on loistava vaihtoehto pinnoitetuille pannuille, mutta se vaatii valuraudan tapaan pientä hoitoa. Tämä pannu vain paranee käytön myötä. Hyvin hoidettuna pannun pintaan syntyy luonnollinen nonstick-pinta, joilloin hoidon tarve vähenee ja tarttumattomuus paranee. Rasvapolttoa varten suosittelemme ostettavaksi Muurikka Silavaa paistinpannun kanssa. Pannun kanssa voidaan käyttää metallisia työvälineitä ja se sopii kaikille liesityypeille, myös uuniin. Tehty kovaan käyttöön!

Pannun materiaali on musta hiiliteräs. Pannussa ei ole käytetty mitään pinnoitteita. Pannun musta pinta on käytetyn raaka-aineen (musta hiiliteräs) ominaisuus, ei siis erikseen pannun pintaan lisätty kerros. Koska pannu ei ole ruostumatonta terästä, on tärkeää noudattaa käyttöönotto -ja hoito-ohjeita huolellisesti. Oikeanlainen käsittely parantaa paisto-ominaisuuksia ja suojaa pannua ruostumiselta. Pannu kestää kuumuutta, mutta ei shokkimaista kuumennusta, joten kuumennus täytyy tehdä maltillisesti. Pannun kanssa voi käyttää metallisia työvälineitä. Oikein käytettynä ja huollettuna pannu on pitkäikäinen.

Ennen käyttöönottoa

Pese pannu käsin kuumalla vedellä ja miedolla pesuaineella, pyyhi heti kuivaksi. Pannun pintaan on valmistusprosessissa tehty esirasvakäsittely, joten sitä ei tarvitse välttämättä rasvapolttaa heti käyttöön otettaessa.

Pannun käyttäminen

 1. Kuumenna pannua aina maltillisella lämpötilalla. Liian voimakas kuumentaminen aiheuttaa pannun pohjan vääntymisen. Pannua ei kannata kuumentaa täysin tyhjänä, voit lisätä esimerkiksi pienen tilkan vettä pannulle kuumentamisen ajaksi. Jos pannu selkeästi ylikuumenee, vääntynyt runko ei välttämättä enää palaudu. Vääntymisen estämiseksi on syytä välttää myös kuuman pannun laittamista kylmään veteen. Hiiliteräspannu on ohuempaa materiaalia kuin esimerkiksi valurauta ja se kuumenee miedollakin lämmöllä todella nopeasti (huomioi tämä erityisesti induktioliedellä).
 2. Käytä aina rasvaa paistamiseen. Etenkin alussa käytä reilusti rasvaa pais-taessa, myöhemmässä käytössä rasvan määrää voi vähentää, kun rasvapinta on syntynyt pannuun. Korkean valkuaisainepitoisuuden omaavissa raaka-aineissa, kuten kananmunassa tai valkoisessa kalassa, on paistaessa syytä olla tarkkana ja laskea lämpötilaa reilusti. Anna raaka-aineen paistua kunnolla, älä kääntele ruokaa koko ajan. Näin toimien voidaan välttää ruoka-aineiden tarttumista pannun pintaan.

Käytön jälkeen

Pese pannu käsin kuumalla vedellä mielellään välittömästi käytön jälkeen, näin lika irtoaa parhaiten. Älä käytä mietojakaan pesuaineita, koska ne irrottavat pannuun syntyneen rasvapinnan. Helpoin tapa puhdistaa pannu on kiehauttaa siinä vettä heti ruoanlaiton jälkeen, näin mahdollisesti pannuun tarttunut ruoka lähtee vaivattomasti irti ja pannun puhdistaminen on helppoa pyyhkimällä esim. talouspaperilla. Ei saa pestä astianpesukoneessa. Älä jätä pannua likoamaan veteen, koska se ei ole ruostumatonta materiaalia. Älä myöskään jätä pannua kuivumaan ulkoilmaan, vaan kuivaa se heti, jotta se ei pääse ruostumaan. Mustan pinnan kuluminen käytön ja ajan myötä ei ole vaarallista ja tumman pinnan voi palauttaa rasvapolttamalla pannun uudelleen. Rasvapolta pannu esim. Muurikka Silavalla tai rypsiöljyllä.

Rasvapolton tekeminen

 1. Rasvapoltto on uusittava aina, kun se on vahingoittunut tai pesty pois. Pannun pintaan muodostuva rasvapinta suojaa pannua ruosteelta sekä parantaa paisto-ominaisuuksia.
 2. Kuumenna pannua liedellä maltillisesti. Levitä Muurikka Silavaa tai rypsiöljyä ohuelti koko pannun pintaan. Rasvan tarkoitus on imeytyä pannun pintaan tasaisesti. Rasvaa ei saa olla liikaa kerralla, muuten se palaa epätasaiseksi massaksi pannun pintaan eikä imeydy. Anna rasvan vaikuttaa, jolloin pannu alkaa kevyesti savuta. Pannua rasvapoltettaessa pannun pinta alkaa selkeästi tummua etenkin kohdista, joista alkuperäinen musta pinta on kulunut. Rasvapoltto on valmis, kun rasva on ”kuivunut” pannun pinnalta ja savuaminen loppuu. Pannua kannattaa liikutella tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi.
 3. Rasvapolton jälkeen anna pannun jäähtyä kunnolla. Voit toistaa rasvapolton niin monta kertaa kuin haluat.
 4. Kun alkuperäinen musta pinta on kulunut ja pannua rasvapoltetaan jatkos-sa, on kirjavuus normaalia. Pannun paisto-ominaisuudet paranevat käytössä, kun sitä rasvataan uudestaan ja uudestaan ja pinta patinoituu. Rasvapoltettu ja oikein huollettu pannu näyttää ruskeankirjavalta ja tuntuu pinnaltaan selkeästi öljymäiseltä ja liukkaalta.

Takuu

Tuotetakuu koskee valmistus- ja materiaalivirheitä. Takuun piiriin eivät kuulu loppukäyttäjän aiheuttamat vauriot, ruostuminen eikä hoidon tai huollon laiminlyömisestä aiheutuvat viat.

Huomioitavaa & usein kysyttyä

Ongelma: Pannu on ruostunut.
Jos pannu on päässyt ruostumaan, hankaa ruoste pois esim. karhunkielellä ja tee rasvakäsittely edellä mainitulla tavalla heti ruosteen poiston jälkeen.

Ongelma: Pannu on vääntynyt.
Jos pannun pohja pääsee vääntymään, sen voi yrittää suoristaa seuraavasti: Laita pannu kestävälle alustalle väärinpäin ja koputa esim. kumivasaralla keskelle pannun pohjaa.

Ongelma: Ruoka tarttuu kiinni.
Jos ruoka tarttuu pannuun kiinni, lisää rasvaa ruonlaitossa ja huomioi oikeanlainen huolto (ei pesuaineita, käsinpesun, rasvapoltto jne.) Vältä ruoan jatkuvaa kääntelyä ruokaa laittaessa ja laske paisto lämpötilaa tarvittaessa.

Ongelma: Musta pinta irtoaa
Mustan pinnan kuluminen käytön ja ajan myötä ei ole vaarallista. Tumman pinnan voi palauttaa rasvapolttamalla pannun uudelleen.

2 arviota tuotteelle Heavy Metal Hiiliteräspannu 26 cm

 1. aromat_4

  Vihdoin älysin vaihtaa pinnoitetut pannut kunnon hiiliteräspannuun, aivan erinomainen enkä enää vaihda muunlaiseen.

 2. MAIRE HIRVONEN (varmistettu kirjoittaja)

  Täyden 10 pannu erinomainen kaikinpuolinen.Kunnon Musta hiiliteräspannu. Hoito/käyttöohjeet kannattaa lukea tarkkaan.

Lisää arvio

Suuaukon halkaisija: 26 cm
Materiaalipaksuus: 2 mm
Materiaali: hiiliteräs

Rahtipaino: 1.253 kg

Saatat myös pitää...

 • Kenno Steel paistinpannu 28 cm

 • Heavy Metal Hiiliteräspannu 24 cm

 • Arki Kevyt valurautapannu 28 cm

 • Heavy Metal Hiiliteräspannu 28 cm

 • Heavy Metal Hiiliteräswok 28 cm

0
  0
  Shopping cart
  Your cart is empty