Heavy Metal kolstålspanna

En hållbar stekpanna med stekegenskaper i toppklass. En kolstålspanna med lång livslängd är ett bra alternativ till belagda stekpannor, men kräver liksom gjutjärn lite behandling. Den här kolstålspannan blir bara bättre vid användning. Väl skött bildas en naturlig non stick-yta på pannan, vilket innebär att behovet av underhåll minskar och att non stick-egenskapen förbättras. Eftersom pannan inte är belagd tål den arbetsredskap av stål bra. Passar alla spistyper, även induktion, samt ugn. Den tål även grill och öppen eld. Tillverkad för tuff användning!

Passar alla spistyper, även induktion Tål även grill och öppen eld Ingen beläggning som kan slitas bort Tack vare stålhandtaget kan den även användas i ugn Steknings- och bryningsegenskaper i toppklass Pannans non stick-egenskap förbättras vid användning och rätt skötsel

Beställ nu

  • Heavy Metal Stekpanna av kolstål 26 cm

  • Heavy Metal Stekpanna av kolstål 28 cm

  • Heavy Metal wokpanna av kolstål 28 cm

  • Heavy Metal Stekpanna av kolstål 24 cm

Extrautrustning till kolstålspannor

Du steker enklast in en kolstålpanna med Muurikka Silava som kan doseras från en tub. En kolstålpanna tål användning av metallredskap – en stekspade och en kockpincett är behändiga redskap vid stekning.

  • Silava stekfett 110 g

  • Arki Stekspade rostrfritt stål

  • Platshållare

    Arki Kockpincett

Börja använda en Heavy Metal kolstålspanna

Diska pannan för hand med varmt vatten och ett milt diskmedel, torka av den genast. Pannans yta har genomgått en fettbehandling under tillverkningsprocessen.

Efter användning

Diska pannan med hett vatten så lossnar smutsen bäst. Använd ej diskmedel eftersom det tar bort den fettyta som bildats i pannan. Tipset är att rengöra pannan genom att koka vatten i den omedelbart efter matlagning. Då släpper eventuella matrester enkelt. Tål inte maskindisk. Låt inte pannan stå i vatten när den inte används. Låt inte pannan torka utomhus. Om den mörka ytan slits med tiden, kan du steka in pannan igen. Stek in stekpannan med till exempel Silava Stekfett eller rapsolja.

Instekning

Pannan ska stekas in på nytt om den skadas eller fettet har tvättats bort. Den fettyta som bildas i pannan skyddar mot rostangrepp och förbättrar stekegenskaperna.

  1. Värm pannan på medeltemperatur. Applicera ett tunt lager Muurikka Silava eller rapsolja på pannans yta. Syftet med fettet är att det ska absorberas jämnt i pannans yta. Använd inte för mycket fett på en gång, eftersom fettet då bränns till en ojämn massa och inte absorberas. Låt fettet verka så att pannan börjar ryka lite lätt.
  2.  När pannan steks in börjar pannans yta mörkna tydligt, särskilt på de ställen där den ursprungliga svarta ytan har slitits av. Fettbehandlingen är klar när fettet torkat från pannans yta och det inte ryker längre. Flytta pannan då och då för ett jämnt resultat.
  3.  Låt pannan svalna ordentligt efter fettbehandlingen. Upprepa fettbehandlingen vid behov.
  4. När den ursprungliga svarta ytan slits och pannan i framtiden steks in är det normalt att färgen varierar. Pannans stekegenskaper förbättras under användning när den smörjs om och om igen och ytan blir patinerad. En fettbehandlad och ordentligt skött panna ser brunaktig ut och känns tydligt oljig och hal på ytan.
0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tom.