🍕

Ravintolatasoista, rapeaa pizzaa kotioloissa ⁠

Tiesitkö, että voit valmistaa ravintolatasoista pizzaa kotioloissa? Valikoimaamme on saapunut mahtavia uutuuksia pizzan valmistukseen: rei’itetty pizzalapio, kääntölapio pizzalle, paistoteräs sekä jäähdytysritilä.

Pizzakiven tai paistoteräksen avulla saadaan aikaan rapea pohja. Sekä pizzakivi että paistoteräs sopivat eri lämmönlähteissä käytettäviksi: kotiuunissa, grillissä, sähkögrillissä (esimerkiksi Muurikka pöytämalli sähkögrilli, Muurikka Kesäkeittiö SÄHKÖ ja Muurikka Sähkögrilli Classic)

Rei’itetty pizzalapio

Pizzalapion avulla pizzat liukuvat helposti kuuman pizzakiven päälle ja pois. Reikien kautta ylimääräiset jauhot tippuvat pois.⁠

Kääntölapio pizzalle

Pienellä kevyellä kääntölapiolla saat kätevästi pizzat pyöräytettyä uunin sisällä niin, että pizza paistuu tasaisesti eikä sitä tarvitse ottaa uunista pois.⁠

Pizzakivi

Pizzakiven avulla valmistat rpaeaa pizzaa eri lämmönlähteillä. Pizzan lisäksi se sopii myös esimerkiksi leivän, sämpylöiden, piiraiden ja muiden leivonnaisten paistamiseen. Kuumuudenkesto max. 480 °C.

Paistoteräs leivälle ja pizzalle

Suomessa valmistettu paistoteräs on samaa laadukasta kuumavalssattua terästä kuten aidot ja alkuperäiset Muurikka pannut. Sen avulla valmistat rpaeaa pizzaa eri lämmönlähteillä.⁠ Paistoteräs kuumenee nopeasti ja kestää kovaakin kuumuutta.

Jäähdytysritilä leivälle ja pizzalle

Tiesitkö, että saat ekstra rapeaa pizzaa, kun jäähdytät pizzan oikein? Pizza tulee jäähdyttää ilmavasti: jäähdytysritilän avulla ylimääräinen kosteus haihtuu pois ja pohja pysyy rapeana.⁠

Sähkögrilli 2200W

Sähkögrilli muuntautuu käteväksi pizzauuniksi paistoteräksen tai pizzakiven avulla. Sähkögrilli kuumenee erittäin kuumaksi ja pizza valmistuu nopeasti rapeaksi sähkögrillin kannen alla. Se sopii pienen kokonsa puolesta myös parvekkeelle.

Omena-hunajapizza

Omenapizza on sekä juhlava että helppo valmistaa, sillä se sopii niin illallisen päätteeksi kuin välipalaksi tai kahvin kera tarjottavaksi. Pizzakiveä voi käyttää sähkögrillissä tai uunissa keittiössä.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 voitaikinalevy, joka leikataan pizzakiven muotoon (halkaisija n. 25 cm)
  • 3 omenaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 rkl kanelia

 

Pirskottele puolet hunajasta voitaikinan päälle. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja aseta ne voitaikinan päälle.

 

Lämmitä paistoterästä/pizzakiveä hitaasti ennen pizzan paistamista. Aseta leivinpaperi pizzakivelle ja paista 2-3 minuuttia kannen alla.

 

Sekoita loput hunajasta kaneliin ja pirskottele omenoiden päälle ennen tarjoilua.

  • Ale!

    Muurikka pizzanpaistosetti, 3-osaa

  • Ale!

    Muurikka pizzanpaistosetti, 4-osaa

  • Ale!

    Muurikka Sähkögrilli 2200W + pizzapaistosetti 2-osaa

  • Ale!

    Muurikka Sähkögrilli 2200W + pizzanpaistosetti 3-osaa

  • Muurikka Pizzalapio rei’itetty

  • Muurikka kääntölapio pizzalle

  • Muurikka Pizzalapio

  • Muurikka Pizzakivi

  • Muurikka paistoteräs leivälle ja pizzalle

  • Muurikka leivän ja pizzan jäähdytysritilä

  • Muurikka leikkuulauta

  • Muurikka Sähkögrilli pöytämalli 2200 W

  • Muurikka Sähkögrilli Classic 2200 W

  • Ale!

    Muurikka Kesäkeittiö SÄHKÖ, harmaa

  • Muurikka Kesäkeittiö SÄHKÖ, musta

Hapantaikinapohjainen mozzarella-tomaatti-rucolapizza ilmakuivatulla kinkulla

Ainekset (4 annosta):

Rukiinen hapantaikinapohja:

  • 5 dl vettä
  • 12 g hiivaa
  • 2 dl ruisjauhoa
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 l vehnäjauhoa

Täyte:

  • 1,5 dl tomaattikastiketta
  • 250 g mozzarellajuustoa
  • 10 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 10 pientä tomaattia paloiteltuina
  • 1 punasipuli ohuina siivuina
  • 70 g rucolaa
  • Balsamiviinietikkaa

Taikinan valmistus: Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot, rypsiöljy ja suola. Sekoita vehnäjauhot mukaan ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 3–4 tuntia.

Lämmitä pizzakivi/paistoteräs hitaasti. Muotoile taikinasta neljä ohutta pizzapohjaa ja siirrä ne leivinpaperille. Levitä pohjille tomaattikastiketta ja ripottele päälle suikaloitu mozzarella. Aseta yksi pizza kerrallaan leivinpaperin päällä pizzakivelle ja paista kannen alla 1,5–2 minuuttia.

Levitä paistamisen jälkeen päälle rucolaa, pikkutomaattia, punasipulia ja ilmakuivattua kinkkua. Kaada päälle balsamiviinietikkaa ohuena norona ja tarjoile.

Suosittelemme myös

Ulkoruoanlaittokokemuksen viimeistelee tietysti laadukkaat lisätarvikkeet.

  • Arki Pizzaleikkuri

  • Arki Raastinrauta

0
    0
    Shopping cart
    Your cart is empty