Tiesitkö, että voit valmistaa ravintolatasoista pizzaa kotioloissa? Valikoimaamme on saapunut mahtavia uutuuksia pizzan valmistukseen: rei’itetty pizzalapio, kääntölapio pizzalle, paistoteräs sekä jäähdytysritilä.
Pizzalapion avulla pizzat liukuvat helposti kuuman pizzakiven päälle ja pois. Reikien kautta ylimääräiset jauhot tippuvat pois.
Pienellä kevyellä kääntölapiolla saat kätevästi pizzat pyöräytettyä uunin sisällä niin, että pizza paistuu tasaisesti eikä sitä tarvitse ottaa uunista pois.
Pizzakiven avulla valmistat rpaeaa pizzaa eri lämmönlähteillä. Pizzan lisäksi se sopii myös esimerkiksi leivän, sämpylöiden, piiraiden ja muiden leivonnaisten paistamiseen. Kuumuudenkesto max. 480 °C.
Suomessa valmistettu paistoteräs on samaa laadukasta kuumavalssattua terästä kuten aidot ja alkuperäiset Muurikka pannut. Sen avulla valmistat rpaeaa pizzaa eri lämmönlähteillä. Paistoteräs kuumenee nopeasti ja kestää kovaakin kuumuutta.
Tiesitkö, että saat ekstra rapeaa pizzaa, kun jäähdytät pizzan oikein? Pizza tulee jäähdyttää ilmavasti: jäähdytysritilän avulla ylimääräinen kosteus haihtuu pois ja pohja pysyy rapeana.
Sähkögrilli muuntautuu käteväksi pizzauuniksi paistoteräksen tai pizzakiven avulla. Sähkögrilli kuumenee erittäin kuumaksi ja pizza valmistuu nopeasti rapeaksi sähkögrillin kannen alla. Se sopii pienen kokonsa puolesta myös parvekkeelle.
Omenapizza on sekä juhlava että helppo valmistaa, sillä se sopii niin illallisen päätteeksi kuin välipalaksi tai kahvin kera tarjottavaksi. Pizzakiveä voi käyttää sähkögrillissä tai uunissa keittiössä.
Ainekset (4 annosta)
Pirskottele puolet hunajasta voitaikinan päälle. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja aseta ne voitaikinan päälle.
Lämmitä paistoterästä/pizzakiveä hitaasti ennen pizzan paistamista. Aseta leivinpaperi pizzakivelle ja paista 2-3 minuuttia kannen alla.
Sekoita loput hunajasta kaneliin ja pirskottele omenoiden päälle ennen tarjoilua.
Ainekset (4 annosta):
Rukiinen hapantaikinapohja:
Täyte:
Taikinan valmistus: Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot, rypsiöljy ja suola. Sekoita vehnäjauhot mukaan ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 3–4 tuntia.
Lämmitä pizzakivi/paistoteräs hitaasti. Muotoile taikinasta neljä ohutta pizzapohjaa ja siirrä ne leivinpaperille. Levitä pohjille tomaattikastiketta ja ripottele päälle suikaloitu mozzarella. Aseta yksi pizza kerrallaan leivinpaperin päällä pizzakivelle ja paista kannen alla 1,5–2 minuuttia.
Levitä paistamisen jälkeen päälle rucolaa, pikkutomaattia, punasipulia ja ilmakuivattua kinkkua. Kaada päälle balsamiviinietikkaa ohuena norona ja tarjoile.
Ulkoruoanlaittokokemuksen viimeistelee tietysti laadukkaat lisätarvikkeet.