Savustettua briskettiä eli naudanrintaa hot n `Sweet à la Henri Alén
Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.
- 1kg naudan briskettiä
Mausteseos:
- 3 rkl suolaa
- 3 rkl ruokosokeria
- 1 rkl kuivattua valkosipulia
- 1 rkl kuivattua sipulia
- 1 rkl mustapippuria
- 2tl kuivattua timjamia
- 0,5 rkl juustokuminaa
- 2tl jauhettua chiliä
Sekoita kuivamausteet hyvin keskenään ja hiero lihan pintaan huolellisesti. Anna maustua vähintään kaksi tuntia. Laita liha savustusritilälle.
Laita kourallinen puruja savustimeen ja aloita savustus 3-asetuksella kunnes savua alkaa syntymään kunnolla. Savusta noin 25 minuuttia ja laske sitten teho 1-asetukseen ja savusta lihaa neljä tuntia. Kääri liha folioon ja jatka savustamista vielä tunti.
Viipaloi poikkisyin ohuiksi viipaleiksi, ja tarjoile esimerkiksi coleslaw-kaalisalaatin kanssa.
Brisket on loistavaa myös kylmänä esimerkiksi leipien täytteenä.