Hitaasti savustettua porsaanniskaa, sipulia ja gremolata kastiketta à la Henri Alén
Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.
- 600g porsaan niskaa eli kassleria
- 6 keltasipulia
Mausteseos:
- 2tl rouhittua mustapippuria
- 1tl paprikajauhetta
- 0,5tl juustokuminaa
- 1tl kuivattua timjamia
- 1rkl suolaa
- 2rkl ruskeaa sokeria
Gremolata-kastike:
- 3 ruukkua lehtipersiljaa
- 2 kuorittu valkosipulinkynttä
- 1 sitruunanmehu
- 1dl oliiviöljyä
- mustapippuria
- ripaus suolaa
Pyyhi liha kuivaksi ja sekoita mausteseoksen ainesosat keskenään. Hiero huolellisesti lihan pintaan joka puolelta. Pistele sipuleihin veitsellä muutama reikä ja asettele ne folion päälle savustusritilälle. Aseta liha myös savustusritilälle ja savustimeen. Laita kourallinen puruja savustimeen ja aloita savustus 3-asennolla kunnes savua alkaa syntymään kunnolla. Savusta noin 20 minuuttia ja laske sitten teho 1-asetukseen ja savusta lihaa 3,5 tuntia tai kunnes sisälämpötila on 80-85 C.
Kastike:
Leikkaa persilja rouheasti ja laita syvään astiaan. Lisää loput raaka-aineet ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoile huoneenlämpöisenä lihan ja sipulien kera.
Viipaloi liha terävällä veitsellä ja leikkaa sipulit auki niin että sisus on helppo lusikoida lisukkeeksi. Nauti gremolatan ja raikkaan salaatin kera.