4 annosta
Täyte
Kuori perunat. Raasta perunat ja halloumi kulhoon ja sekoita hyvin. Purista ylimääräinen neste pois esim. pyyhkeen läpi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita Muurikka Pannu tulelle ja anna sen lämmetä keskilämpöiseksi. Voitele paistomuotit voilla.
Jaa taikinaseos paistomuotteihin ja anna paistua kullanruskeiksi. Käännä ja paista myös toinen puoli. Paista kampasimpukoita paistomuottien välisillä pinnoilla noin 1 minuutti per puoli. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
Tarjoile, kun perunapannukakut ovat paistuneet kullanruskeiksi molemmin puolin. Asettele perunapannukakkujen päälle viipaloitua avokadoa, crème fraîchea, punasipulia, mätiä ja yksi kampasimpukka.
4 annosta
Maustesekoitus
Chimichurri
Bruschetta
Hienonna chili, punasipuli, oregano ja timjami chimichurria varten. Sekoita mukaan oliiviöljy, balsamiviinietikka ja sormisuola. Anna vetäytyä kunnes liha on valmista.
Kuutioi tomaatit. Lisää bruschetta-seokseen hienonnettu valkosipuli ja hienonnettu basilika. Sekoita hyvin.
Hiero mausteseosta ja sormisuolaa kuvepaistiin molemmin puolin.
Laita Muurikka Parilapannu tulelle ja anna sen kuumentua kunnolla. Laita sitten liha ja padrones-paprikat paistumaan.
Voitele leipä oliiviöljyllä ja pane sekin parilalle.
Nosta liha pois, kun pinnassa on kauniit paistoraidat ja liha on sisältä kauniin vaaleanpunaista, eli kun sen sisälämpötila on noin 57 astetta. Padrones-paprikat ovat valmiita, kun niiden pinta on paahtunut melko tummaksi. Ota leipä pois parilapannulta, kun viipaleiden pintaan on paahtunut kauniit raidat.
Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Asettele padrones-paprikat ja liha lautaselle. Levitä lihan päälle reilusti chimichurria. Ripottele päälle sormisuolaa.
Levitä bruschetta-seos leiville ja tarjoa lihan ja padrones-paprikoiden kanssa.
4 annosta
Täyte
Käytä haluamaasi sekoitusta savustuspurulastuista. Lohelle kannattaa käyttää leppälastuja, jotka antavat miedon savun maun, ja lisäksi hieman omenalastuja antamaan makeutta. Levitä savustuspurut savustimen purupellille.
Suolaa ja pippuroi lohi. Voitele Sweet Chili -kastikkeella ja aseta lohi nahkapuoli alaspäin ritilälle. Aseta paistomittari lohen paksuimpaan kohtaan ja työnnä lohi savustimeen.
Käytä paistomittaria, jonka voi lukea ilman, että savustinta tarvitsee avata. Jos se avataan, savu karkaa ja savustusteho heikkenee.
Käynnistä savustin ja aseta se maksimiteholle (3), kunnes lämpötila on 110–120 astetta. Vähennä sitten tehoa, mutta varmista, että lämpötila pysyy 110–120 asteessa koko kypsennyksen ajan. Kun sisälämpötila on noin 53 astetta, lohi on valmista tarjoiltavaksi. Savustusaika vaihtelee riippuen ulkolämpötilasta ja savustettavan lohifileen koosta.
Avokadodippi
Viipaloi avokado, chili ja valkosipuli ja siirrä ainekset isoon kulhoon. Purista päälle limen mehua, lisää sriracha-kastike ja crème fraîche. Suolaa ja sekoita huolella tasaiseksi.
Levitä tortilloille avokadodippiä, lisää vuonankaalia, savustettua lohta, viipaloitua punasipulia ja korianteria. Kääri rullalle ja tarjoile.
4 annosta
Pico de gallo
Lisukkeeksi:
Tee itse tacomaustesekoitus sekoittamalla yhteen nacho-chilijauhetta, paprikajauhetta, juustokuminaa, sipulijauhetta ja suolaa.
Hienonna tomaatti, chili, valkosipuli ja punasipuli. Purista päälle limen mehua maun mukaan. Lisää korianteria, sormisuolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Sekoita hyvin ja anna salsan vetäytyä sillä välin, kun paistat jauhelihaseoksen.
Laita Muurikka Pannu tulelle ja kaada pannuun rypsiöljyä. Ruskista jauheliha ja sekoita sitten mukaan pavut ja tacomauste. Siirrä seosta reunoille päin ja levitä pannun keskelle kerros nacholastuja. Tee pannulle kerroksia nacholastuista, jauhelihaseoksesta ja juustosta. Sammuta kaasu ja laita kansi päälle, jotta juusto sulaa jälkilämmössä.
Tarjoile avokadon, punasipulin, limetinviipaleiden ja Pico de gallon kanssa.
4 annosta
Lisukkeeksi:
Kuori perunat, porkkanat, sipulit ja keltajuuret ja leikkaa ne sentin kokoisiksi kuutioiksi.
Puhdista ulkofilee ja leikkaa liha suurehkoiksi kuutioiksi.
Laita Muurikka Pannu tulelle ja kun se on kunnolla lämmennyt, kaada pannuun reilusti rypsiöljyä. Lisää perunat ja juurekset pannulle. Kaada päälle 2–3 dl vettä ja anna hautua kannen alla, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Siirrä perunat ja juurekset pannun reunoille ja alenna uloimman kaasukehän lämpöä. Nosta sisemmän kaasukehän lämpötilaa ja kun pannu on todella kuuma, lisää kantarellit. Lisää vielä sipuli muutaman minuutin kuluttua. Suolaa ja pippuroi. Siirrä sipulit ja sienet pannulla viileämmälle alueelle ja lisää ulkofileepalat keskelle samalla, kun nostat sisimmän kaasukehän lämpötilan täydelle teholle.
Kun lihat ovat ruskistuneet, kaada päälle kerma ja sinappi, sekoita kaikki ainekset joukkoon ja anna porista muutaman minuutin ajan.
Koristele persiljalla ja tarjoile punajuurten kanssa.
4 annosta
Täyte
Vatkaa sisätiloissa munat, vehnäjauhot ja puolet maidosta. Kun taikina on tasaista, lisää loput maidosta ja suolasta. Kaada termospulloon tai pulloon ja ota se mukaan ulos.
Sytytä kaasupoltin ja sivele Monitoimipannun pinta nestemäisellä voilla. Kaada jokaiseen muottiin ohut kerros taikinaa. Käännä letut ympäri, kun alapuoli on kullanruskea. Letut ovat kypsiä, kun molemmat puolet ovat kullanruskeita.
Tarjoa letut kerman, marjojen, tomusokerin ja sitruunamelissan kanssa.