Takaisin resepteihin
Yleiset

Savustettuja lohi-rapu vartaita ja mausteista nuudelisalaattia à la Henri Alén

Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.

  • 400g lohifileetä
  • 12 jättirapua
  • varrastikkuja
  • 500g soba-eli tattarinuudeleita
  • 5 retiisiä
  • puolikas kurkku
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 rasia sokeriherneitä
  • 10 mintunlehteä
  • puolikas ruukku korianteria

Kastike:

  • 2rkl soijaa
  • 2rkl riisiviinietikkaa
  • 2rkl appelsiinimehua
  • 1rkl mustia seesaminsiemeniä
  • 1 limetin mehu ja kuori
  • 2tl hienonnettua chiliä
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 2tl tummaa seesamiöljyä
  • 0,5 dl mietoa kasviöljyä tai oliiviöljyä

 

Keitä nuudelit kypsiksi ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta ja laita syvään astiaan. Viipaloi retiisit. Kuori kurkku ja poista siitä siemenet, viipaloi kurkku. Suikaloi sokeriherneet ja revi mukaan mintunlehdet ja korianteri. Kuori ja suikaloi porkkanat. Laita vihannekset kulhoon nuudeleiden mukaan.

Sekoita kastikkeen raaka-aineet hyvin keskenään ja kaada mukaan. Sekoita varovasti keskenään ja anna maustua tunti.

Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja nahka. Paloittele noin 3*3 cm paloiksi. Pujota lohipalat ja ravunpystöt varrastikkuihin ja sivele kevyesti öljyllä.

Aseta savustin 3-asetukselle ja laita kourallinen savustuspuruja pellille. Kun savua syntyy kunnolla, laita vartaat ritilälle ja savusta  noin 20 minuuttia. Mausta vartaat lopuksi vielä suolalla.

Avainsanat: