Takaisin resepteihin
Yleiset

Savustettua fetalla täytettyä kirjolohta à la Henri Alén

  • 1 suuri kirjolohifilee noin 500-800g
  • 200g feta-juustoa
  • 10 kivetöntä oliivia
  • 5 lehteä basilikaa
  • 1rkl sitruunanmehua
  • tilkka oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Poista fileestä mahdolliset ruodot. Murusta fetajuusto kulhoon ja pilko mukaan oliivit ja hienonna basilika. Lisää mukaan myös sitruunanmehu ja oliiviöljy. Mausta seos pippurilla. Avaa kalafilee lihapuolelta pitkittäin viillolla niin, että se jää toisesta reunasta kiinni. Avaa kala kuin kirja auki. Lusikoi täytettä keskelle ja säästä loppu täyte myöhempää käyttöä varten.

Sulje filee takaisin kokonaiseksi varovasti ja mausta kevyesti suolalla. Asettele filee nahkapuoli alaspäin savustusritilälle, ja aloita savustaminen 3-asetuksella. Laita savustuspuruja kourallinen pellille ja aloita savustus. Kun savua alkaa kunnolla tulla, pudota lämpö 1-asetukseen ja savusta noin 30-40 minuuttia.

Tarjoile kala lopun täytteen ja esimerkiksi tomaatti-sipulisalaatin kanssa.

Avainsanat: