Takaisin resepteihin
Uncategorized @fi

Kotijuustoa ja savustettuja vihanneksia à la Henri Alén

Resepti on toteutettu Muurikka Sähkösavustin PRO:lla.

  • 400g kotijuustoa
  • 2 suippopaprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 200g brokkoliinia, eli varrellista pientä parsakaalia
  • 4 timjaminoksaa
  • tilkka oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 ruukku leikattua basilikaa

Lisäksi: Muurikka savustuskori

Pilko paprikat ja kesäkurpitsa isoiksi paloiksi. Leikkaa brokkoliinit puoliksi. Laita vihannekset kulhoon ja lisää mukaan kirsikkatomaatit, timjaminoksat ja öljy. Lisää myös hieman suolaa ja pippuria. Pyörittele kasvikset huolellisesti öljyssä ja laita savustuskoriin. Aloita savustus 3-asetuksella kunnes savua alkaa syntymään kunnolla. Laske sitten teho 2-asetukseen ja savusta vihanneksia noin 30 minuuttia. Ripottele lopuksi päälle runsaasti leikattua kotijuustoa ja basilikaa.

Avainsanat: