Takaisin resepteihin
Reseptit

SAVUSTETTU KARITSAN PAAHTOPAISTI JA HUNAJAPAAHDETUT UUNIJUUREKSET

• 4 kpl karitsan paahtopaistia
• 4 kpl valkosipulin kynttä
• 1 rkl karkeaa merisuolaa
• 1 dl punaviiniä
• rosmariinia

Hienonna rosmariini ja valkosipuli hienoksi ja sekoita ne suolan ja punaviinin kanssa. Laita karitsat marinoitumaan mausteseokseen vähintään tunniksi. Ota lihat marinadista ja ruskista pinnat nopeasti tulikuumalla pannulla, noin puoli minuuttia puoleltaan. Laita lihat täydellä teholla esilämmitettyyn savustimeen ja savusta 15 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 65 astetta. Kääri lihat folioon savustuksen jälkeen ja anna vetäytyä 15 min.

HUNAJAPAAHDETUT UUNIJUUREKSET

• 200 g porkkanaa
• 200 g lanttua
• 200 g palsternakkaa
• 3 rkl hunajaa
• öljyä
• suolaa
• mustapippuria

Kuori ja pilko juurekset 1,5 cm x 1,5 cm kuutioiksi. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet juureksiin. Paahda uunissa 200 asteessa 35min, sekoita välillä.

Avainsanat: