Valitse oikea Kotakeittiö-malli tarpeidesi mukaan

Kotakeittiöt ovat suomalaisten suosimia tulisijoja, jotka yhdistävät ruoanlaiton ilon ja tunnelman luomisen avotulella. Tarjoamme viisi erilaista Kotakeittiö-mallia, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja ympäristöihin. Jotta voit tehdä oikean valinnan, esittelemme tässä artikkelissa jokaisen mallin ominaisuudet.

 

Notski – monipuolinen ja helposti siirreltävä tulipaikka

Kotakeittiö Notski

Notski-mallissa yhdistyvät monipuolisuus ja liikuteltavuus. Tämä Kotakeittiö on saatavana kolmessa eri koossa, joten voit valita juuri tarpeisiisi sopivan. Se on loistava vaihtoehto, jos haluat tulisijan, jota voit siirrellä helposti haluttuun paikkaan, ja se mahtuu myös vaivattomasti varastoon tarvittaessa.

Notski-malleihin ei kuulu savukupua, mutta se sisältää yhden korkeussäädettävän paistotason, jolle sopivat erilaiset pannut ja esimerkiksi savustusastia. Se on erityisen hyvä valinta lohen loimuttamiseen. Huom. loimulauta ostettava erikseen, ei sisälly malliin.

 

 

City – Avotulen tuomaa tunnelmaa kaupunkiympäristöön

Kotakeittiö CIty matala malli

City-malli on suunniteltu tarjoamaan ruoanlaiton lisäksi tunnelmaa kaupunkiympäristöön. Se sopii erinomaisesti terasseille, huvimajoihin, omakoti- ja rivitalopihoille. Mallissa on sivuun kääntyvä kipinäverkko, joka suojaa ympäristöä ja luo kauniin näkymän tulen loimuille.

City-malli sisältää yhden korkeussäädettävän paistotason, jolle sopivat erilaiset pannut. On kuitenkin tärkeää huomata, että sisätiloihin asennettaessa tarvitset myös piippusetin, joka ei sisälly perustoimitukseen.

 

Kotakeittiö 80 ja 100 – Kattava perusmalli

Kotakeittiö 80 matala malli

Kotakeittiö 80 ja 100 -mallit ovat perinteisiä vaihtoehtoja, jotka tarjoavat luotettavan tulisijan ruoanlaittoon. Molemmat mallit ovat saatavilla mustalla savukuvulla ja kahdella eri korkeudella, matala ja korkea malli. Niissä on kaksi erikokoista korkeussäädettävää paistotasoa, jotka mahdollistavat monipuolisen ruoanlaiton.

Molemmissa malleissa toimitetaan mukana loimulauta, grilliritilä sekä pieni Muurikka pannu, joiden avulla voit aloittaa ruoanlaiton heti. Muista kuitenkin, että sisätiloihin asennettaessa tarvitset erikseen hankittavan piippusetin.

 

BBQ – Tyyliä ja huippuluokan käyttömukavuus

Kotakeittiö BBQ korkea malli

BBQ-mallit edustavat Kotakeittiö-malliston huippua käyttömukavuuden suhteen. Niissä on nostomekanismilla varustetut keitto- ja paistotasot, jotka tekevät ruoanlaitosta erittäin helppoa. Lisäksi ne yhdistävät kauniin muotoilun ja erinomaisen käytettävyyden.

BBQ-mallit ovat saatavilla mustalla savukuvulla ja kahdella eri korkeudella. Kuten muutkin mallit, myös BBQ vaatii sisätiloihin asennettaessa erillisen piippusetin.

 

Heavy Duty – Julkiseen ja kovaan käyttöön

Kotakeittiö Heavy Duty

Heavy Duty -malli on suunniteltu erityisesti julkiseen tai kovempaan käyttöön. Se on valmistettu paksummasta tulisijamateriaalista ja on varustettu tukevalla kolmiojalustalla, jossa on hyödyllinen hylly.

Molemmissa malleissa toimitetaan mukana loimulauta, grilliritilä sekä pieni Muurikka pannu, joiden avulla voit aloittaa ruoanlaiton heti. Kuten muutkin Kotakeittiöt, Heavy Duty vaatii sisätiloihin asennettaessa erillisen piippusetin.

 

Yhteenveto

Kotakeittiö-mallistomme tarjoaa vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin ja ympäristöihin. Kun valitset oikean Kotakeittiö-mallin, voit nauttia ruoanlaiton ilosta ja tunnelmasta avotulen äärellä. Muista aina huomioida paikan käytettävyys ja turvallisuus sekä tarvittavat lisävarusteet, kuten piippusetti, kun asennat Kotakeittiön sisätiloihin.

 

 

Kotakeittiön turvallinen käyttö

Turvallisuus ensin

Vaikka Kotakeittiö® tarjoaa upeita mahdollisuuksia, on ensin huolehdittava turvallisuudesta. Riippumatta siitä, käytätkö sitä sisällä tai ulkona, noudattamalla tiettyjä ohjeita varmistat turvallisen käytön.

 • Paikalliset palomääräykset: Suosittelemme ottamaan yhteyttä paikalliseen paloviranomaiseen mikäli sijoitat Kotakeittiön rakennuksen läheisyyteen.
 • Suojaetäisyydet: Huolehdi siitä, että noudatat suojaetäisyyksiä palaviin materiaaleihin, kuten asuinrakennuksen räystääseen. Palomääräykset vaativat, että tulisijan alla ja 500 mm reunojen ulkopuolella pitää olla palamaton alusta eli esim. betoni tai suojapelti.
 • Käyttö: Käytä aina kohtuullista tulta. Maksimi tulikorkeus puoleen väliin savukuvun ja tulisijan pohjan etäisyydestä.

 

Tärkeitä turvallisuusohjeita

Näiden perusohjeiden lisäksi on tärkeää muistaa joitakin muita tärkeitä turvallisuusohjeita:

 • Ei bensiiniä: Älä koskaan käytä bensiiniä tai muita tuleen sopimattomia aineita tulisijan sytyttämiseen.
 • Lasten turvallisuus: Pidä sytytysnesteet ja tulentekovälineet poissa lasten ulottuvilta. Älä jätä lapsia yksin tulisijan ääreen.
 • Materiaalien sijoitus: Vältä säilyttämästä herkästi syttyviä materiaaleja tai nesteitä tulisijan lähellä.
 • Kuumien osien käsittely: Käsitellessäsi kuumia keittotasojen osia, käytä suojakäsineitä tai tartu laitteeseen sen puukahvoista. Tulisijan teräksiset osat lämpenevät nopeasti avotulikäytössä, joten älä koske niihin osiin, joita ei ole suojattu puulla.
 • Polttoaine: Älä polta tulisijassa muita puita kuin koivua ja leppää. Vältä myös kertakäyttöastioita, muovia, pahvia ja muiden materiaalien polttamista, joista lentää palavia hiutaleita ympäristöön.
 • Liekit: Seuraa liekkien suurinta korkeutta koskevia ohjeita ja pidä sammutusvälineet aina saatavilla.
 • Opasta muita: Jos käytät Kotakeittiötä muiden kanssa, opasta heitä turvallisen käytön perusteisiin ja varmista, että tiedätte, miten toimia vaaratilanteessa.
 • Ruuanlaitto: Älä aloita ruoanlaittoa ennen kuin tulisijan pintakerros on tuhkaantunut.

 

Kotakeittiö® tarjoaa paitsi herkullista ruokaa myös unohtumattomia hetkiä perheen ja ystävien kanssa. Noudattamalla turvallisuusohjeita voit nauttia Kotakeittiön tarjoamista eduista huoletta.

Löydät mallikohtaiset kasausohjeet sekä tarkemmat turvallisuusohjeet käyttöohjearkistostamme.

 

Aidon ja alkuperäisen Kotakeittiön tarina alkaa Lapista, missä ruokaa ja lämpöä arvostetaan sekä terästä kunnioitetaan. Kotakeittiön alkuperäinen visio oli luoda kotaan tulisija, joka yhdistäisi ruoanlaiton mahdollisuuden, turvallisen lämmönlähteen ja ainutlaatuisen tunnelmanluojan. Tämä visio sai ensimmäisen muotonsa vuonna 1993, kun ensimmäinen Kotakeittiö lanseerattiin markkinoille.
Kotakeittiön perusmalli on vuosien varrella kehittynyt puilla ja hiilillä toimivaksi monitoimiseksi avotulisijaksi, jonka paikka on kotipihalla, mökillä tai missä tahansa paikassa, missä ystävät ja perhe kokoontuvat valmistamaan ja nauttimaan herkullisesta ruoasta yhdessä. Kotakeittiö on paikka, jossa kohtaavat lämpö, herkullinen ruoka ja hyvät ystävät.
Tämä Suomessa valmistettu avotulisija on kestävä, helppohoitoinen ja tuo arjen luksusta niin kodassa, kotipihalla kuin mökilläkin – missä tahansa, missä yhteisen aterian valmistaminen ja tunnelmasta nauttiminen ovat keskiössä.

 • Kotakeittiö Notski 60

 • Kotakeittiö Notski 100

 • Kotakeittiö Notski 80

 • Kotakeittiö City musta, matala

 • Kotakeittiö City musta, korkea

 • Kotakeittiö 80 matala, musta

 • Kotakeittiö 80 korkea, musta

 • Kotakeittiö 100 matala malli, musta

 • Kotakeittiö 100 korkea malli, musta

 • Kotakeittiö BBQ, korkea malli, musta

 • Kotakeittiö 100 Heavy Duty, musta

0
  0
  Shopping cart
  Your cart is empty