Muurinpohjaletut
Pitsireunaiset muurinpohjaletut ovat kesän klassikko!
Taikina:
1 l maitoa
2 kananmunaa
1 ½ tl suolaa
2 dl ohrajauhoja
2 ½ dl vehnäjauhoja
paistamiseen voita tai ruokaöljyä
täytteeksi maun mukaan marjoja, hilloa, jäätelöä, kermavaahtoa
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Valmista taikina pari tuntia ennen paistopuuhaa, jotta se ehtii turvota. Kuumenna Muurikka Pannu ja rasvaa se voilla tai öljyllä. Valuta taikinaa ohuina kerroksina pannun reunalta keskelle. Taikinaa voi tasoittaa lastalla. Paista lettu molemmin puolin. Hyvä lettu on pitsimäisen ohut, ruskea ja rapea. Lisää letun päälle haluamasi täytteet ja kääri se rullalle. Nauti raikkaan maidon tai mehujuoman kanssa.