Mitä ovat teräskattilan pinnalle ilmestyvät valkoiset pilkut ja laikut?

Teräskattilan pinnalle ilmestyy valkoisia pilkkuja ja laikkuja, mitä ne ovat? Kattilaan ilmestyy valkeita pilkkuja, jos ruokasuola lisätään ennen kiehumista. Suola tulisi lisätä vasta, kun vesi kiehuu tai vaihtoehtoisesti valmiiseen ruokaan. Suolapitoista ruokaa ei myöskään kannata säilyttää pitkiä aikoja teräskattilassa, sillä suola voi aiheuttaa pistesyöpymiä.

Myös kalkkipitoinen vesi voi saostuessaan muodostaa kattilan pohjalle harmaan pinnan tai vaaleita laikkuja, jotka eivät irtoa pesuaineilla.

Teräsastioiden pinnalle ilmestyvistä pilkuista ja laikuista ei ole mitään haittaa. Ne saadaan poistettua helposti etikalla. 
Teräsastioiden pinnalle ilmestyvistä pilkuista ja laikuista ei ole mitään haittaa. Ne saadaan poistettua helposti etikalla.

 

Puhdista etikalla

Yllä kuvatuista pilkuista ja laikuista ei ole kuitenkaan mitään haittaa. Ne saadaan poistettua helposti etikalla.  Puhdista pohja keittämällä etikka-vesiliuosta (1-2 dl/1 l vettä) kattilassa tai vaihtoehtoisesti liottamalla yön yli. Pese ja kuivaa kattila käsittelyn jälkeen.

Joskus teräskattiloihin voi ilmestyä sateenkaaren värejä. Tämä johtuu äkillisestä lämpötilavaihtelusta, ilmiö on täysin vaaraton ja poistuu itsestään vähitellen. Voit halutessasi käsitellä astian etikkaliuoksella yllä kuvatulla tavalla.

0
    0
    Shopping cart
    Your cart is empty