Rökta kyckling- och grönsaksspett
Receptet har förverkligats med MUURIKKA Elrökugn PRO.
• 500 g kycklingfiléer
• 1 zucchini
• 2 paprikor
• 2 stora rödlökar
MARINAD:
• saften av 1 lime
• 1 msk sojasås
• 1 vitlöksklyfta
• 1 tsk srirachasås
• hackad koriander Skär filéerna i 3 cm x 3 cm bitar.
Marinera filébitarna med soja, koriander och srirachasås. Låt marinera kallt i minst en timme, eller helst över natten, för att lyfta fram smakerna. Skär grönsakerna i lika stora bitar. Blanda vitlök, en skvätt sojasås och, om du så vill, salt efter smak i grönsakerna. Låt grönsakerna marinera i en timme. Trä filébitarna och grönsakerna växelvis på spett. Rök spetten i ca 18 minuter med läge 2 (ca. 180 °C).