Takaisin resepteihin
Yleiset

Siskonmakkarakeitto

Resepti toteutettu Mari Easy painekattilaa käyttäen.

  • 6 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 3 sellerinvartta
  • 1/2 purjoa
  • 1 lihaliemikuutio + reilu litra vettä
  • 3-5 laakerin lehteä
  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
  • 1 rasia siskonmakkaroita
  • suolaa
  • koristeeksi halutessa persiljaa tai ruohosipulia

Laita painekattilaan litra vettä ja liemikuutio kuumenemaan. Kuori porkkanat ja perunat, pilko ne noin sormenpään kokoisiksi paloiksi. Kun vesi kiehuu, lisää sinne perunat ja porkkanat.

Huuhtele selleri ja purjo huolelisesti ja viipailoi ne haluttuun muotoon.

Lisää purjo ja selleri liemeen, samoin kuin laakerin lehdet ja pippurit. Sulje painekattilan kansi ja anna hautua kypsäksi, noin 15-20 min. Anna kiehua miedolla lämmöllä, näin vihannekset eivät rikkoudu.

Avaa sitten kansi ja purista joukkoon siskon makkarat. Yhdestä makkarasta tuli noin 6 palloa, jolloin saat kuvien kokoluokkaa oleva paloja. Anna makkaroiden hautua kannen alla noin 5 minuuttua. Tarkista keiton maku ja tarjoile.

Resepti: Alexander Trivedi, Aitoa Arkiruokaa -blogi

Avainsanat: , , ,