Takaisin resepteihin
Reseptit

LOHICOCOTTET, OEUFS EN COCOTTE

Oeufs en cocotte on ranskalainen aamiaisklassikko, joka valmistetaan perinteisesti uunissa. Höyryttäminen on puolet nopeampi tapa valmistaa cocotteja ja tuloksena on kuohkea ja mehukas kananmunaruoka. Voit kokeilla lohen sijasta esimerkiksi ilmakuivattua kinkkua tai parsan nuppuja.

  • 4  kananmunaa
  • 4 rkl  parmesanraastetta 100 g  savulohta
  • 1/2 dl  kermaa
  • mustapippuria ruohosipulia tai tilliä voita voiteluun

Tarjoiluun:

  • 4 viipaletta tummaa täysjyväleipää

Voitele 4 annosvuokaa voilla. Riko kuhunkin 1 kananmuna. Lisää kananmunien päälle suikaloitua savulohta, 1 rkl parme-sanraastetta sekä lusikallinen kermaa.

Kypsennä höyryssä n. 5 minuuttia tai kunnes valkuainen on kypsää ja keltuainen oman maun mukaan joko pehmeää tai kiinteää. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele cocottet tuoreella yrtillä. Tarjoa rapeaksi paahdetun leivän kera.

 

Avainsanat: