Takaisin resepteihin
Yleiset

Kaalikääryle sienillä ja broilerilla

8 käärylettä

25 min.

  • 400 g broilerin paistileikettä tai jauhelihaa
  • 100 g siitakesieniä
  • 70 g pekonia
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl kuivattua salviaa
  • 1 savoijin kaali

Tarjoiluun

  • mustaherukkahilloa

Hienonna broilerin paistileikkeet terävällä veitsellä pieneksi hakkelukseksi. Hienonna sienet ja pekoni ja yhdistä broileriin. Mausta seos suolalla, pippurilla ja kuivatuilla yrteillä.

Poista savoijinkaalin kanta ja irrota varovasti lehdet kokonai-sina kerästä. Höylää veitsellä lehtiruotia ohuemmaksi. Täytä kaalin lehdet asettamalla broileritäytettä lehden juureen. Käännä lehden sivut täytteen päälle ja rullaa kääryleiksi.
Aseta kääryleet höyrytysosan pohjalle. Höyrytä kääryleitä 20 min. Tarjoa mustaherukkahillon kera.

Broilerilla täytetyt kaalikääryleet ovat klassikko uudella tapaa! Höyryttämällä säästyy aikaa, kun ruoka kypsyy 20 minuutissa ja kaali pehmenee mehukkaaksi.

Avainsanat: