Takaisin resepteihin
Yleiset

Appelsiinia ja porkkanaa inkiväärimarinadissa

Kuudelle

15 min.

  • 1 kg porkkanoita
  • 2 appelsiinia
  • hienonnettua persiljaa
  • auringonkukan siemeniä

Marinadi

  • 2 tl chilitahnaa, esim. sambal oelek tai harissa
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • ½ appelsiinin kuori

Kuori porkkanat ja leikkaa ne 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Laita porkkanat höyryyn kypsymään 5 minuutiksi, valmista sillä välin marinadi. Raasta ensin appelsiinin kuori kulhoon ja lisää loput ainekset. Kun porkkanat ovat kypsyneet sopivasti, lisää ne kulhoon marinadin sekaan ja anna niiden jäähtyä ja marinoitua sekoitellen porkkanoita välillä.

Leikkaa appelsiinit fi leiksi. Poista ensin appelsiininen kuori veit-sellä, leikkaa sen jälkeen hedelmäliha lohkoina valkoista kalvoa mukaillen. Voit puristaa jäljelle jäävästä appelsiinin keskustasta mehut porkkanoiden joukkoon.
Lisää lopuksi appelsiineihin hienonnettua persiljaa ja tarjoile paahdettujen auringonkukan siementen kera.

Höyrytys tuo pokkanan parhaat puolet esiin: maku jää raikkaaksi ja makeaksi, hivenaineet pysyvät porkkanassa eivätkä liukene keitinveteen ja kypsennys on nopeaa. Tämä marinoitu porkkanasalaatti on hurmaava lisuke niin grilliruoalle kuin lounaspöytään.

Avainsanat: