Takaisin resepteihin
Yleiset

Aasialaiset lihapullat

Neljälle

25 min.

  • 400 g sikanautajauhelihaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl pilkottua inkivääriä
  • ½ punainen chili
  • ½ limen mehu
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl hienonnettua kevätsipulia
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Kastike:

  • 4 rkl ruokosokeria
  • 1 dl soijakastiketta
  • 1  tähtianis
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 1 valkosipulin kynsi

Tarjoiluun:

  • jasmiiniriisiä
  • hienonnettuja kevätsipulin varsia pähkinöitä
  • inkivääriä

Sekoita lihapullien ainekset keskenään ja pyörittele lihapulliksi. Asettele lihapullat höyrytysosaan. Anna kypsyä höyryssä 20 min., valmista sillä välin riisi ja kastike.
Yhdistä kastikkeen ainekset kasarissa, kiehauta ja anna porista 5 min. kasaan.
Pyörittele kypsät lihapullat kastikkeessa ja asettele riisipedille. Koristele pähkinöillä, kevätsipulilla ja tuoreella inkiväärillä. Valuta päälle loput kastikkeesta.

Tiesitkö, että lihapullat voi myös höyryttää? Höyrytys säilyttää lihapullien mehukkuuden eikä kypsennykseen tarvita ylimääräistä rasvaa. Nämä höyrytetyt lihapullat teriyakikastikkeella voi tarjota ateriana riisin kera tai somisyötävinä juhlapöydässä.

Avainsanat: