Tillbaka till recept
Vanliga

Rökt fetafylld regnbågslax à la Henri Alén

  • 1 stor filé av regnbågslax ca 500–800 g
  • 200 g fetaost
  • 10 kärnfria oliver
  • 5 blad basilika
  • 1 msk citronsaft
  • en droppe olivolja
  • salt och vitpeppar

Ta bort eventuella ben från filén. Smula fetaosten i en skål och hacka oliverna och basilikan. Tillsätt också citronsaft och olivolja. Krydda med peppar. Öppna fiskfilén från köttsidan i längdled med snitt så att den sitter fast i den andra kanten. Öppna fisken som en bok. Skeda fyllningen i mitten och spara resten av fyllningen för senare användning. Stäng försiktigt filén och krydda försiktigt med salt. Lägg filén med skinnsidan neråt på grillgallret och börja röka med läge 3. Lägg en handfull rökspån på rökplattan och börja röka. När det börjar bildas ordentligt med rök, sänk värmen till läge 1 och rök i cirka 30-40 minuter. Servera fisken med resten av fyllningen och till exempel tomat- och löksallad.

Etiketter: ,

0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tom.