Tillbaka till recept
Vanliga

Nötfärsburgare med extra allt

Egensnickrade hamburgare passar lika bra på trädgårdsfesten som till en vanlig altanlunch. Använd stekhäll eller den släta sidan av grillpannan – på båda finns plats för såväl burgare som bröd som ska värmas.

Ingredienser (4 port):

  • 500 g nötfärs
  • 150 g bacon
  • 20 g smör
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Dressing:

  • 0,5 dl majonnäs
  • 3 msk chilisås
  • 3 msk hackad smörgåsgurka
  • Salt och svartpeppar

Tillbehör:

  • 4 hamburgerbröd
  • 1 huvud crispsallad
  • 2 skivade tomater
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 2 klyftade saltgurkor
  • 4 skivor hamburgerost

Grillspett att sticka genom burgaren efter montering.

 

Steg för steg:

Rör ihop dressingen och förbered tillbehören. Blanda färsen med kryddorna och forma till fyra
burgare.

 

Stek först bacon krispigt. Stek sedan burgarna i smör, tre minuter per sida eller tills de är genomstekta. Värm hamburgerbröden på hällen.

 

Etiketter:

0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tom.