Tillbaka till recept
Vanliga

Kyckling-kokospanna

6 portioner: Tillagningstid 20 minuter  

  • 4 dl Basmatiris
  • 2 msk olja
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 400 g frysta eller färska grönsaker (blomkål-broccoli-morot)
  • 600 g omarinerad kycklingfilé
  • 1 dl sojasås
  • rejäl ½ dl sweet chili-sås
  • 1½ l kycklingbuljong (1½ liter vatten och 3 kuber kycklingbuljong eller 4½ msk kycklingfond)
  • 1 burk kokosmjölk (2,5 dl)
  • (salt)

Skär löken i fyra delar och strimla. När de skärs kan vitlöksklyftorna lämnas som en ganska grov kross. Skär kycklingfiléerna till storleken på en munsbit. Hetta upp Muurikka Wok-pannan och oljan i den. Tillsätt grovt svartpeppar, paprikapulver och vitlök i oljan, fräs en stund under omrörning. Tillsätt sedan löken och efter en stund grönsakerna, färska eller frysta och blanda med en stor stekspade. När grönsakerna börjar smälta eller mogna, rör ner de råa kycklingbitarna. När kycklingen fått lite färg lägger du till det råa riset och kycklingbuljongen. När riset är kokt, tillsätt soja- och chilisåserna och efter ett tag även kokosmjölken och rör om. Kontrollera smaken och tillsätt en aning salt om det behövs. Servera direkt från paellapannan och njut!   Recept: Eeva-Maria Lisko @keveammatkattilat

Etiketter: ,

0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tom.