Tillbaka till recept
Vanliga

Skaldjurspaella à la Henri Alén

  • 5 dl långkornigt ris
  • 400 g strimlad kyckling
  • 200 g räkor
  • 500 g kokta blåmusslor
  • 2 msk tomatkross
  • 5 tomater
  • 2 lökar
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk hackad chili
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl mild olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk saffran
  • 5 dl vittvin
  • 1 l mild kycklingbuljong
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • Till servering: citronklyftor

1. Hacka lökarna och tärna paprikan. 2. Sautera kycklingen, riset, chilin och kryddorna i en Wok- eller Paellapanna. 3. Hacka tomaterna och tillsätt dem. Tillsätt också tomatkrosset. Stek en stund och tillsätt vittvin och kycklingbuljong. 4. Låt sjuda på låg värme under omrörning i cirka 15 minuter. Tillsätt slutligen räkor och blåmusslor. 5. Krydda paellan med salt och peppar. 6. Tillsätt slutligen hackad persilja. Dekorera hela härligheten med citronklyftor. f

Etiketter: , ,

0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tom.