Skaldjurspaella à la Henri Alén
- 5 dl långkornigt ris
- 400 g strimlad kyckling
- 200 g räkor
- 500 g kokta blåmusslor
- 2 msk tomatkross
- 5 tomater
- 2 lökar
- 1 röd paprika
- 2 tsk hackad chili
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 2 dl mild olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 0,5 tsk saffran
- 5 dl vittvin
- 1 l mild kycklingbuljong
- 1 dl hackad persilja
- salt och peppar
- Till servering: citronklyftor
1. Hacka lökarna och tärna paprikan. 2. Sautera kycklingen, riset, chilin och kryddorna i en Wok- eller Paellapanna. 3. Hacka tomaterna och tillsätt dem. Tillsätt också tomatkrosset. Stek en stund och tillsätt vittvin och kycklingbuljong. 4. Låt sjuda på låg värme under omrörning i cirka 15 minuter. Tillsätt slutligen räkor och blåmusslor. 5. Krydda paellan med salt och peppar. 6. Tillsätt slutligen hackad persilja. Dekorera hela härligheten med citronklyftor.