Takaisin resepteihin
Yleiset

Vadelmatiikerikakku

6 annosta

40 min.

  • 175 g voita + lisää voiteluun 1 ½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl pakastevadelmia

Soseuta vadelmat. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota sokeri ja voi vaaleaksi kreemiksi ja lisää munat seokseen yksi kerrallaan koko ajan vaah-dottaen. Kääntele jauhoseos nuolijalla joukkoon ja ota taikinasta 1/3 osa sivuun. Sekoita vadelmaseos tähän pienempään osaan.

Voitele kuusi 2 dl leivosvuokaa voilla ja jaa puolet vaaleas-ta kakkutaikinasta näihin. Jaa seuraavaksi kakkuvuokiin vaaleanpunainen vadelmataikina ja viimeistele kerroksella vaaleaa taikinaa. Jätä vuokien yläreunaan 2 cm varaa taikinan kohoamiselle.
Kääri kakkuvuoat napakasti kelmuun ja höyrytä vuokia 30 min. Anna leivosten jäähtyä hieman ennen avaamista ja tarjoilua. Tarjoa vaniljakastikkeen ja vadelmien kera.

Maailman kuohkeimmat pikku kakut ovat tässä: höyryn ja kelmun ansiosta kakut pysyvät mehevinä ja kosteina.

Avainsanat: