Muurikka Savunmuodostaja

Tuotenumero to6911

149,00 

+
-

Varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Huom. pidempi toimitusaika, 1-2 viikkoa.

Kuvaus

Kestävästä ja paksusta metallista valmistettu Muurikka savunmuodostaja sopii erinomaisesti kylmäsavustukseen, sillä Savunmuodostajalla tuotettu savu ei nostata savustuslämpötilaa. Savu muodostuu laitteen säiliössä, josta se johdetaan jäähdytysputkea pitkin savustuskaappiin tai -laatikkoon. Jäähdytysputkessa on erillinen kosteuden keräävä astia, jolloin muodostuva savu on aina jäähdytettyä ja kuivatettua. Osa tervasta ja epäpuhtauksista jää kosteudenkeräysastiaan. Yhdellä täytöllä savunmuodostusaika on noin 10-14 tuntia riippuen ilmansyötöstä. Savustamista ei siis tarvitse vahtia tai olla jatkuvasti lisäämässä uutta savustushaketta. Muurikka Savunmuodostajan voit liittää mihin tahansa savustuskaappiin tai -laatikkoon tekemällä sopivan kokoisen reiän putken läpivientiä varten.

Savustushakesäiliön alareunassa on 4 reikää, joiden kautta savustushake sytytetään kytemään. Lisää ensin savustushaketta niin, että sitä on hieman reikien yläpuolella. Kun savustushake lähtee kytemään, täytä hakesäiliö tarpeen mukaan. Laitteen lisäksi tarvitset ilmapumpun ja letkun, jota kautta ilma syötetään savustushakesäiliöön. Pumpuksi käy esimerkiksi akvaarioissa käytettävä ilmapumppu, jonka ilmantuotto on vähintään 3 L minuutissa. Alussa pumppu kannattaa säätää kovalle teholle, jolloin kyteminen lähtee hyvin käyntiin ja pienentää tehoa käytön aikana. Huolehdi, että Savunmuodostajan ympäristö on palamatonta materiaalia, esimerkiksi pihalaattaa, hiekkaa tai soraa ja varaudu sammuttamaan kytevät purut tarvittaessa nopeasti. Käytön aikana savustushaketta voi lisätä säilöön kannen kautta tarvittaessa.

Kyteneen hakkeen tyhjennys tapahtuu kannen kautta kaatamalla hakkeet esimerkiksi metalliämpäriin. Puhdista hakesäiliö huolellisesti kyteneistä puruista ennen seuraavaa käyttökertaa. Tyhjennä myös kosteuden keräysastia kertyneestä nesteestä.

HUOM. Laitteen lisäksi tarvitset ilmapumpun ja letkun, jota kautta ilma syötetään savustushakesäiliöön. Pumpuksi käy esimerkiksi akvaarioissa käytettävä ilmapumppu, jonka ilmantuotto on vähintään 180-550 litraa tunnissa. 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Muurikka Savunmuodostaja”

Korkeus: 63 cm
Leveys: 44 cm

Rahtipaino: 7.474 kg

Saatat myös pitää...