223,00 €
Klassikko pukeutui mustaan! Aito ja alkuperäinen, lämpötilasäädettävä Muurikka Sähkösavustin PRO 1200W Black Edition tyylikkäällä, tummalla rungolla ja mustilla puukahvoilla. Kestävä teräsrunko on elektrolyyttisesti käsitelty, mikä savustimelle kauniin, tumman pinnan. Suomessa suunniteltu, valmistettu ja tarkastettu.
Varastossa
Toimitusaika 2-5 päivää.
Klassikko pukeutui mustaan! Aito ja alkuperäinen, lämpötilasäädettävä Muurikka Sähkösavustin PRO 1200W, saatavana nyt erikoiserä: Black Edition tyylikkäällä, tummalla rungolla ja mustilla puukahvoilla. Kestävä teräsrunko on elektrolyyttisesti käsitelty, mikä savustimelle kauniin, tumman pinnan. Suomessa suunniteltu, valmistettu ja tarkastettu.
Laite toimii savustuspuruja käyttämällä heti valmiina savustimena ja ilman puruja pihauunina, ympäri vuoden. Portaattoman lämmönsäädön ansiosta laitteen lämpötilan säätäminen sopivaksi onnistuu kätevästi erilaisten ruokien valmistusta varten. Lämmönsäätö välillä 75-230 °C. Laitteella voit valmistaa kalaa, lihaa, kasviksia, äyriäisiä… vain mielikuvitus on rajana.
Runkoon kiinnitetyn lämpömittarin avulla savustuslämpötilan seuraaminen ja säätäminen on helppoa. Savustimen takaosassa olevan tuuletusventtiilin kautta ylimääräinen kosteus pääsee ulos laitteesta ja rasvapeltiin kiinnittyvä kahva auttaa herkkujen ottamista savustimesta. Laitteen ritilä, rasvapelti ja purupelti ovat konepestäviä, joten laitteen puhdistaminen on helppoa. Muurikka Sähkösavustimessa on ritilän ja rasvapellin alle kiinnittyvä kahva, joka helpottaa herkkujen ottamista Sähkösavustimesta.
Lämmönsäätö:
1-asento = 75-110 °C
2-asento = 150-185 °C
3-asento = 190-230 °C
Jos halutaan, että laitteen lämpötila ei nouse paljoa 100 °C yläpuolelle tai jää jopa alle 100 °C, kannattaa laite kuumentaa aluksi 3-teholla haluttuun lämpötilaan jolloin savua muodostuu laitteeseen. Halutun lämpötilan saavuttamisen jälkeen ylläpitää lämpöä 1-teholla. Savua ei juurikaan muodostu laitteen ollessa 1-teholla.
Nosta ensin laitteen lämpötila 3-teholla haluttuun lämpötilaan, jonka jälkeen ylläpidä lämpötilaa kääntämällä teho 2-asentoon. Seuraa laitteen lämpömittarista lämpötilan kehittymistä ja säädä tehoa tarvittaessa joko pienemmäksi tai suuremmaksi.
Kuumasavustettaessa laitteen tehoa ei juurikaan tarvitse säätää, vaan voit antaa laitteen olla koko savustamisen ajan 3-säädöllä. Kuumasavustaessa voit seurata kellosta, milloin ruoka on kypsää. Viitteelliset kuumasavustusajat löydät alta.
0,5 kg | 1 kg | 1,5 kg | |
Kala | 15-25 min. | 25-35 min. | 35-60 min. |
Äyriäiset ja ravut | 10-15 min. | 25-30 min. | 30-35 min. |
Kanalinnut | 40-45 min. | 50-55 min. | 60-65 min. |
Sianliha | 30-35 min. | 40-45 min. | 50-55 min. |
Naudanliha | 20-25 min. | 40-45 min. | 50-55 min. |
Lammas | 30-35 min. | 40-45 min. | 50-55 min. |
Kasvikset | 20 min. | ||
Peruna | 40 min. | ||
Maissintähkä | 60 min. |
Sinun on kirjauduttava sisään kun haluat kirjoittaa arvioinnin.
Pakkaus sisältää savustusohjeet, pienen pussillisen savustuspuruja, reseptivihkon ja suojahupun.
Osat: 2 ritilää, 1 purupelti, 1 rasvapelti
Sähköliitäntä: maadoitettu pistoke 230V 50Hz
Liitäntäjohto: 2 m
Sähköteho: 1200 W
Materiaali: ruostumaton teräs, elektroyyttisesti käsitelty tumma pinta
Koko: halkaisija 28 cm / pituus 55 cm
Rungon paksuus: 0,6 mm
Rahtipaino: 8.75 kg
54420010 54420020 Muurikka Sähkösavustin PRO 1100W ja 1200W (PDF)
Muurikka Sähkösavustin mallien vertailutaulukko (PDF)
Matalassa lämpötilassa savustaminen (90 – 110 °C)
Jos halutaan, että laitteen lämpötila ei nouse paljoa 100 °C yläpuolelle tai jää jopa alle 100 °C, kannattaa laite kuumentaa aluksi 3-teholla haluttuun lämpötilaan jolloin savua muodostuu laitteeseen. Halutun lämpötilan saavuttamisen jälkeen ylläpitää lämpöä 1-teholla. Savua ei juurikaan muodostu laitteen ollessa 1-teholla.
Keskilämmöllä savustaminen (150 – 180 °C)
Nosta ensin laitteen lämpötila 3-teholla haluttuun lämpötilaan, jonka jälkeen ylläpidä lämpötilaa kääntämällä teho 2-asentoon. Seuraa laitteen lämpömittarista lämpötilan kehittymistä ja säädä tehoa tarvittaessa joko pienemmäksi tai suuremmaksi.
Kuumasavustaminen (190 – 230 °C)
Kuumasavustettaessa laitteen tehoa ei juurikaan tarvitse säätää, vaan voit antaa laitteen olla koko savustamisen ajan 3-säädöllä. Kuumasavustaessa voit seurata kellosta, milloin ruoka on kypsää. Viitteelliset kuumasavustusajat löydät ohessa olevan PDF- ohjeen lopusta.
Sähkösavustimen puhdistus
Sähkösavustin on ruostumatonta terästä. Irrotettavat sisäosat eli purupelti, rasvapelti ja ritilät kannattaa puhdistaa joka käytön jälkeen, osat voi pestä vaikka astianpesukoneessa. Vinkki! Purupellillä ja rasvapellillä voi käyttää suojana foliota, helpottaa puhdistamista. Varsinkin, jos käytät sokeripaloja lisävärin saamiseksi kalaan, ne sulavat helposti kiinni purupeltiin.
Suosittelemme myös puhdistamaan sähkösavustimen sisältä, jos seinämiin on kertynyt paljon karstaa ja rasvaa. Irrota sähkövastus savustimesta (vastus on kiinni 1 lukkomutterilla), poista vastus ja vastuksen tuki savustimesta, jolloin voit pestä savustimen sisältä esimerkiksi Muurikka Monipuhdistajan avulla.
Eeva Orhanen (varmistettu kirjoittaja) –
Mainio pihakeittiön laite kalansavustukseen ja moneen muuhunkin ruuanlaittoon. Ostin tämän uuden vanhan Muurikka savustimen tilalle, ja ilo oli huomata, että tuotekehittelyä oli tapahtunut paljon (vaikka vanhaan, hyvin paljon käytettyynkin olin ollut tyytyväinen).
Henna Hietala (varmistettu kirjoittaja) –
Hieno uusi väri. Suosittaisin ehdottomasti valitsemaan tämän mallin, jossa on lämpötilan säädin, koska se tuo monipuolisuutta savustukseen.
ullamakkonen69 (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvä tuote,lämpötila säädin ja mittari, monipuolinen savustukseen ja muuhun ruuan valmistukseen!
Susanna Ahokas (varmistettu kirjoittaja) –
Tyylikäs savustin. Vetokahva erittäin hyödyllinen, samoin lämpötilan säädin. Kokeiltu vasta talvipakkasilla, toimi mainiosti.