Muurikka PRO hiiliteräspannu 30 cm

Tuotenumero 54090030

59,90 

Muurikka PRO hiiliteräspannu grilliin, avotulelle ja uuniin! Pannun tarttumattomuusominaisuudet paranee käytön myötä. Rasvapolttoa varten suosittelemme ostettavaksi Muurikka Silavaa paistinpannun kanssa.

Tuote

Lisävalinnat

Yhteensä

+
-

Toimitettavissa

Katso arvioitu rahtimaksu

* Hinnat ovat arvioita tästä tuotteesta. Lopullinen rahtimaksu riippuu ostoskoriin lisätyistä muista tuotteista ja niiden määristä.

Toimitusaika 2-5 päivää.

Tuotetunnus (SKU): 54090030 Osastot: , , , , Brand: ,

Kuvaus

 • Soveltuu parhaiten käytettäväksi erilaisissa grilleissä, avotulella sekä uunissa
 • Hiiliteräspannussa ei ole poiskuluvaa pinnoitetta
 • Oikein pidettynä ja huollettuna pitkäikäinen pannu
 • Tarttumattomuusominaisuudet paranee käytön myötä
 • Pannu sopii erinomaisesti ruskistamiseen voin ja öljyn kanssa, jolloin paistettavaan ruokaan saadaan herkullinen maku ja rapea paistopinta
 • Mukana silikoninen kahvasuoja
 • Suuaukon halkaisija 30 cm, pannun pohjan halkaisija 24,5 cm
 • Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä

Muurikka PRO Hiiliteräspannu soveltuu parhaiten käytettäväksi erilaisissa grilleissä, avotulella sekä uunissa. Pannu kestää kovaa kuumuutta ja käyttöä. Pannun pohjan rakenne pitää huolen, että öljy levittyy tasaisemmin pannun pohjalle.

Sen kanssa voidaan käyttää metallisia työvälineitä. PFOA/PTFE-vapaa materiaali, pannussa ei ole poiskuluvaa pinnoitetta. Hyvin hoidettuna ja rasvalla huollettuna pannun pintaan syntyy luonnollinen non-stick pinta, jolloin hoidon tarve vähenee ja tarttumattomuus paranee. Silikonista kahvasuojaa ei saa laittaa uuniin.

Materiaali: hiiliteräs
Suuaukon halkaisija: 30 cm
Pohjan halkaisija: 24,5 cm

Rahtipaino: 1.59 kg

Pannun materiaali on hiiliteräs. Pannussa ei ole käytetty mitään pinnoitteita. Pannussa oleva musta pinta ei siis ole erikseen pannuun lisättyä ainetta, vaan valmistus prosessissa syntynyt rautaoksidikerros, ei siis erikseen pannun pintaan lisätty pinnoite. Sen tarkoitus on suojata pannua ruostumiselta ja helpottaa sen käyttöönottoa. Koska pannu ei ole ruostumatonta terästä, on tärkeää noudattaa käyttöönotto -ja hoito-ohjeita huolellisesti. Esirasvakäsittelyn kuluttua pinnasta pannun väri voi muuttua ja sen jälkeen pannua tulee polttaa ja huoltaa rasvalla. Oikeanlainen käsittely parantaa paisto-ominaisuuksia (tarttumattomuutta) ja suojaa pannua ruostumiselta. Pannu kestää kuumuutta, mutta ei shokkimaista kuumennusta, joten kuumennus täytyy tehdä maltillisesti. Pannun kanssa voi käyttää metallisia työvälineitä. Oikein käytettynä ja huollettuna pannu on pitkäikäinen.

Ennen käyttöönottoa
Pese pannu käsin kuumalla vedellä ja miedolla pesuaineella, pyyhi heti kuivaksi. Pannun pintaan on valmistusprosessissa tehty esirasvakäsittely, joten sitä ei tarvitse välttämättä rasvapolttaa heti käyttöön otettaessa.

Pannun käyttö
Pannu kestää kuumuutta, mutta ei shokkimaista kuumennusta (shokkimainen kuumennus voi aiheuttaa pohjan vääntymisen), joten kuumennus täytyy tehdä maltillisesti. Pannua ei kannata kuumentaa täysin tyhjänä, voit lisätä esimerkiksi pienen tilkan vettä pannulle kuumentamisen ajaksi. Jos pannu selkeästi ylikuumenee, vääntynyt runko ei välttämättä enää palaudu. Vääntymisen estämiseksi on syytä välttää myös kuuman pannun laittamista kylmään veteen. Hiiliteräspannu on ohuempaa materiaalia kuin esimerkiksi valurauta ja se kuumenee miedollakin lämmöllä todella nopeasti.

Käytä aina rasvaa paistamiseen. Etenkin alussa käytä reilusti rasvaa paistaessa, myöhemmässä käytössä rasvan määrää voi vähentää, kun rasvapinta on syntynyt pannuun. Korkean valkuaisainepitoisuuden omaavissa raaka-aineissa, kuten kananmunassa tai valkoisessa kalassa, on paistaessa syytä olla tarkkana ja laskea lämpötilaa reilusti. Anna raaka-aineen paistua kunnolla, älä kääntele ruokaa koko ajan. Näin toimien voidaan välttää ruoka-aineiden tarttumista pannun pintaan.

Käytön jälkeen
Pese pannu käsin kuumalla vedellä mielellään välittömästi käytön jälkeen, näin lika irtoaa parhaiten. Älä käytä mietojakaan pesuaineita, koska ne irrottavat pannuun syntyneen rasvapinnan. Helpoin tapa puhdistaa pannu on kiehauttaa siinä vettä heti ruoanlaiton jälkeen, näin mahdollisesti pannuun tarttunut ruoka lähtee vaivattomasti irti ja pannun puhdistaminen on helppoa pyyhkimällä esim. talouspaperilla. Ei saa pestä astianpesukoneessa. Älä jätä pannua likoamaan veteen, koska se ei ole ruostumatonta materiaalia. Älä myöskään jätä pannua kuivumaan ulkoilmaan, vaan kuivaa se heti, jotta se ei pääse ruostumaan. Mustan pinnan kuluminen käytön ja ajan myötä ei ole vaarallista ja tumman pinnan voi palauttaa rasvapolttamalla pannun uudelleen. Rasvapolta pannu esim. Muurikka Silavalla tai rypsiöljyllä.

Rasvapolton tekeminen
Rasvapoltto on uusittava aina, kun se on vahingoittunut tai pesty pois. Pannun pintaan muodostuva rasvapinta suojaa pannua ruosteelta sekä parantaa paisto-ominaisuuksia.

Kuumenna pannua liedellä maltillisesti. Levitä Muurikka Silavaa tai rypsiöljyä ohuelti koko pannun pintaan. Rasvan tarkoitus on imeytyä pannun pintaan tasaisesti. Rasvaa ei saa olla liikaa kerralla, muuten se palaa epätasaiseksi massaksi pannun pintaan eikä imeydy. Anna rasvan vaikuttaa, jolloin pannu alkaa kevyesti savuta.

Pannua rasvapoltettaessa pannun pinta alkaa selkeästi tummua etenkin kohdista, joista alkuperäinen musta pinta on kulunut. Rasvapoltto on valmis, kun rasva on ”kuivunut” pannun pinnalta ja savuaminen loppuu. Pannua kannattaa liikutella tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi. Rasvapolton jälkeen anna pannun jäähtyä kunnolla. Voit toistaa rasvapolton niin monta kertaa kuin haluat.

Kun alkuperäinen musta pinta on kulunut ja pannua rasvapoltetaan jatkossa, on kirjavuus normaalia. Pannun paisto-ominaisuudet paranevat käytössä, kun sitä rasvataan uudestaan ja uudestaan ja pinta patinoituu. Rasvapoltettu ja oikein huollettu pannu näyttää ruskeankirjavalta ja tuntuu pinnaltaan selkeästi öljymäiseltä ja liukkaalta.

Takuu
Tuotetakuu koskee valmistus- ja materiaalivirheitä. Takuun piiriin eivät kuulu loppukäyttäjän aiheuttamat vauriot, ruostuminen eikä hoidon tai huollon laiminlyömisestä aiheutuvat viat.

Huomioitavaa / usein kysyttyä
Ongelma: Pannu on ruostunut. Jos pannu on päässyt ruostumaan, hankaa ruoste pois esim. karhunkielellä ja tee rasvakäsittely edellä mainitulla tavalla heti ruosteen poiston jälkeen.
Ongelma: Ruoka tarttuu kiinni. Jos ruoka tarttuu pannuun kiinni, lisää rasvaa ruonlaitossa ja huomioi oikeanlainen huolto (ei pesuaineita, käsinpesun, rasvapoltto jne.) Vältä ruoan jatkuvaa kääntelyä ruokaa laittaessa ja laske paisto lämpötilaa tarvittaessa.
Ongelma: Musta pinta irtoaa. Mustan pinnan kuluminen käytön ja ajan myötä ei ole vaarallista. Tumman pinnan voi palauttaa rasvapolttamalla pannun uudelleen.

Saatat myös pitää...

 • Heavy Metal Hiiliteräspannu 28 cm

 • Heavy Metal Hiiliteräswok 28 cm

 • Muurikka Hiiliteräspaellapannu 45 cm

 • Muurikka hiiliteräs retkipannu taittuva varsi

 • Heavy Metal Hiiliteräspannu 26 cm

 • Muurikka Leiskupannu Suojapussissa

 • Heavy Metal Hiiliteräspannu 24 cm

 • Muurikka Silava rypsiöljyllä 110 g

0
  0
  Shopping cart
  Your cart is empty