Muurikka hiiliteräs retkipannu taittuva varsi

Tuotenumero 54520080
Vanha tuotenumero TO6882

59,90 

Laadukas hiiliteräspannu taittuvalla varrella. Mukana suojapussi.

+
-

Toimitettavissa

(2 tuotearviota)
Katso arvioitu rahtimaksu

* Hinnat ovat arvioita tästä tuotteesta. Lopullinen rahtimaksu riippuu ostoskoriin lisätyistä muista tuotteista ja niiden määristä.

Toimitusaika 7-14 päivää.

Toimitamme tilauksia ainoastaan Suomeen (emme toimita Ahvenanmaalle).

Kuvaus

Laadukas hiiliteräspannu pitkällä taittuvalla varrella. Puinen kahva. Kulkee mukana retkelle, mökille tai leiripaikalle näppärässä suojapussissa. Hyvin hoidettuna pannun pintaan syntyy luonnollinen nonstick-pinta, joilloin hoidon tarve vähenee ja tarttumattomuus paranee. Pannun kanssa voidaan käyttää metallisia työvälineitä. Suosittelemme pannun kanssa ostettavaksi Muurikka Silavaa rasvapolttamista varten. Tehty kovaan käyttöön! Taittuvan varren pituus 40 cm ja pannun suuaukon halkaisija 24 cm.

 

2 arviota tuotteelle Muurikka hiiliteräs retkipannu taittuva varsi

 1. mikko.otranen

  Oikein hyvä pannu paisto-ominaisuuksiltaan.

  Itse tykkäisin jos kahva olisi poikkileikkaukseltaan ehkä aavistuksen matalampi/kapeampi, tai sitten hieman ovaalin muotoinen. Tai sitten kahvaa ennen varressa voisi olla taite, jolloin ote olisi lähellä samaa kulmaa kuin pannu. Tästä syystä yksi tähti pois. Mutta kaiken kaikkiaan hinta-laatusuhteeltaan aivan erinomainen.

 2. Miikka Putaala (varmistettu kirjoittaja)

  No nyt on pannu ollut mukana parilla retkellä ja käyttökokemusta on kertynyt mm. nuotiolla tehdystä poronkäristyksestä, letuista, sekä tänään bouillabaissesta. Kaikki, jopa iso annos tuota bouillabaissea, onnistui tällä pannulla aivan loistavasti, eikä muuta valmistusastiaa tarvittu kuin käristyksen kanssa valmistetun perunamuusin (nuotioperunoista totta kai) muusaamiseen. On siis todella monipuolinen työkalu.

  Ainoa kritiikin kohde koskee varren lukitsemiseen käytettyä lenkkiä. Toisin kuin Leisku-pannussa, tässä se on hieman löysä eikä välttämättä pysy aloillaan. Eihän tuosta suurempaa harmia suinkaan kuitenkaan ole, kun vaan asian tiedostaa.

  Pannu muuten kulkee näppärästi Rajajääkäri-repun ulkopuolella majavanhännällä kiinnitettynä, eli ei vie tilaa repusta lainkaan.

Lisää arvio

Varren pituus: 40 cm
Pannun suuaukon halkaisija: 24 cm
Materiaali: hiiliteräs ja puu

Rahtipaino: 1.256 kg

Retkihiiliteräspannu taittuvalla varrella käyttöönotto- ja hoito-ohje (PDF)

Pannun materiaali on musta hiiliteräs. Pannussa ei ole käytetty mitään pinnoitteita. Pannun musta pinta on käytetyn raaka-aineen (musta hiiliteräs) ominaisuus, ei siis erikseen pannun pintaan lisätty kerros. Koska pannu ei ole ruostumatonta terästä, on tärkeää noudattaa käyttöönotto -ja hoito-ohjeita huolellisesti. Oikeanlainen käsittely parantaa paisto-ominaisuuksia ja suojaa pannua ruostumiselta. Pannu kestää kuumuutta, mutta ei shokkimaista kuumennusta, joten kuumennus täytyy tehdä maltillisesti. Pannun kanssa voi käyttää metallisia työvälineitä. Oikein käytettynä ja huollettuna pannu on pitkäikäinen.

ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA:

Pese pannu käsin kuumalla vedellä ja miedolla pesuaineella, pyyhi heti kuivaksi. Pannun pintaan on valmistusprosessissa tehty esirasvakäsittely, joten sitä ei tarvitse välttämättä rasvapolttaa heti käyttöön otettaessa.

PANNUN KÄYTTÖ:

1) Kuumenna pannua aina maltillisella lämpötilalla. Liian voimakas kuumentaminen aiheuttaa pannun pohjan vääntymisen. Pannua ei kannata kuumentaa täysin tyhjänä, voit lisätä esimerkiksi pienen tilkan vettä pannulle kuumentamisen ajaksi. Jos pannu selkeästi ylikuumenee, vääntynyt runko ei välttämättä enää palaudu. Vääntymisen estämiseksi on syytä välttää myös kuuman pannun laittamista kylmään veteen. Hiiliteräspannu on ohuempaa materiaalia kuin esimerkiksi valurauta ja se kuumenee miedollakin lämmöllä todella nopeasti.

2) Käytä aina rasvaa paistamiseen. Etenkin alussa käytä reilusti rasvaa paistaessa, myöhemmässä käytössä rasvan määrää voi vähentää, kun rasvapinta on syntynyt pannuun. Korkean valkuaisainepitoisuuden omaavissa raaka-aineissa, kuten kananmunassa tai valkoisessa kalassa, on paistaessa syytä olla tarkkana ja laskea lämpötilaa reilusti. Anna raaka-aineen paistua kunnolla, älä kääntele ruokaa koko ajan. Näin toimien voidaan välttää ruoka-aineiden tarttumista pannun pintaan.

KÄYTÖN JÄLKEEN:

Pese pannu käsin kuumalla vedellä mielellään välittömästi käytön jälkeen, näin lika irtoaa parhaiten. Älä käytä mietojakaan pesuaineita, koska ne irrottavat pannuun syntyneen rasvapinnan. Helpoin tapa puhdistaa pannu on kiehauttaa siinä vettä heti ruoanlaiton jälkeen, näin mahdollisesti pannuun tarttunut ruoka lähtee vaivattomasti irti ja pannun puhdistaminen on helppoa pyyhkimällä esim. talouspaperilla. Ei saa pestä astianpesukoneessa. Älä jätä pannua likoamaan veteen, koska se ei ole ruostumatonta materiaalia. Älä myöskään jätä pannua kuivumaan ulkoilmaan, vaan kuivaa se heti, jotta se ei pääse ruostumaan. Mustan pinnan kuluminen käytön ja ajan myötä ei ole vaarallista ja tumman pinnan voi palauttaa rasvapolttamalla pannun uudelleen. Rasvapolta pannu esim. Muurikka Silavalla tai rypsiöljyllä.

RASVAPOLTON TEKEMINEN:

Rasvapoltto on uusittava aina, kun se on vahingoittunut tai pesty pois. Pannun pintaan muodostuva rasvapinta suojaa pannua ruosteelta sekä parantaa paisto-ominaisuuksia.

1) Kuumenna pannua maltillisesti. Levitä Muurikka Silavaa tai rypsiöljyä ohuelti koko pannun pintaan. Rasvan tarkoitus on imeytyä pannun pintaan tasaisesti. Rasvaa ei saa olla liikaa kerralla, muuten se palaa epätasaiseksi massaksi pannun pintaan eikä imeydy. Anna rasvan vaikuttaa, jolloin pannu alkaa kevyesti savuta.

2) Pannua rasvapoltettaessa pannun pinta alkaa selkeästi tummua etenkin kohdista, joista alkuperäinen musta pinta on kulunut. Rasvapoltto on valmis, kun rasva on ”kuivunut” pannun pinnalta ja savuaminen loppuu. Pannua kannattaa liikutella tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi.

3) Rasvapolton jälkeen anna pannun jäähtyä kunnolla. Voit toistaa rasvapolton niin monta kertaa kuin haluat.

4) Kun alkuperäinen musta pinta on kulunut ja pannua rasvapoltetaan jatkossa, on kirjavuus normaalia. Pannun paisto-ominaisuudet paranevat käytössä, kun sitä rasvataan uudestaan ja uudestaan ja pinta patinoituu. Rasvapoltettu ja oikein huollettu pannu näyttää ruskeankirjavalta ja tuntuu pinnaltaan selkeästi öljymäiseltä ja liukkaalta.

TAKUU

Tuotetakuu koskee valmistus- ja materiaalivirheitä. Takuun piiriin eivät kuulu loppukäyttäjän aiheuttamat vauriot, ruostuminen eikä hoidon tai huollon laiminlyömisestä aiheutuvat viat.

HUOMIOITAVAA / USEIN KYSYTTYÄ:

Ongelma: Pannu on ruostunut

Jos pannu on päässyt ruostumaan, hankaa ruoste pois esim. karhunkielellä ja tee rasvakäsittely edellä mainitulla tavalla heti ruosteen poiston jälkeen.

Ongelma: Pannu on vääntynyt

Jos pannun pohja pääsee vääntymään, sen voi yrittää suoristaa seuraavasti: Laita pannu kestävälle alustalle väärinpäin ja koputa esim. kumivasaralla keskelle pannun pohjaa.

Ongelma: Ruoka tarttuu kiinni

Jos ruoka tarttuu pannuun kiinni, lisää rasvaa ruonlaitossa ja huomioi oikeanlainen huolto (ei pesuaineita, käsinpesun, rasvapoltto jne.) Vältä ruoan jatkuvaa kääntelyä ruokaa laittaessa ja laske paisto lämpötilaa tarvittaessa.

Ongelma: Musta pinta irtoaa

Mustan pinnan kuluminen käytön ja ajan myötä ei ole vaarallista. Tumman pinnan voi palauttaa rasvapolttamalla pannun uudelleen.

Saatat myös pitää...

 • Heavy Metal Hiiliteräspannu 24 cm

 • Muurikka Retkipaistinpannu 23 cm, varreton

 • Heavy Metal Hiiliteräspannu 28 cm

 • Muurikka Leiskupannu Suojapussissa

 • Heavy Metal Hiiliteräswok 28 cm

 • Muurikka Silava rypsiöljyllä 110 g

 • Heavy Metal Hiiliteräspannu 26 cm

0
  0
  Shopping cart
  Your cart is empty