Hiiliteräspannu Heavy Metal 26 cm

Tuotenumero TB2526

Hiiliteräspannu on loistava vaihtoehto pinnoitetuille pannuille, mutta se vaatii valuraudan tapaan pientä hoitoa. Tämä pannu vain paranee käytön myötä.

34,90 

+
-

Ei varastossa, vain jälkitoimituksena

Kuvaus

Hyvin hoidettuna pannun pintaan syntyy luonnollinen nonstick-pinta, joilloin hoidon tarve vähenee ja tarttumattomuus paranee. Pannun kanssa voidaan käyttää metallisia työvälineitä ja se sopii kaikille liesityypeille, myös uuniin. Tehty kovaan käyttöön!

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hiiliteräspannu Heavy Metal 26 cm”

Suuaukon halkaisija: 26 cm

Materiaalipaksuus: 2 mm

Materiaali: hiiliteräs

Paino: 0.95 kg

OPA Heavy Metal musta hiiliteräspannu käyttö- ja hoito-ohje (PDF)

Korkean valkuaisainepitoisuuden omaavissa raaka-aineissa, kuten kananmunassa tai valkoisessa kalassa, on paistaessa syytä olla tarkkana ja laskea lämpötilaa reilusti. Tällä voidaan välttää ruoka-aineiden tarttumista pannun pintaan. Anna raaka-aineen paistua kunnolla, älä kääntele ruokaa koko ajan. Näin ruoka ei tartu pannun pintaan kiinni. Käytä alussa runsaammin rasvaa.

Käyttöönotto:
Pese pannu käsin kuumalla vedellä ja miedolla pesuaineella, pyyhi kuivaksi. Pannussa on esirasvakäsittely, joten sitä ei tarvitse rasvapolttaa käyttöön otettaessa.Käyttö:Pese pannu käsin kuumalla vedellä mielellään välittömästi käytön jälkeen, näin lika irtoaa parhaiten. Helpoin tapa puhdistaa pannu on kiehauttaa siinä vettä ruoanlaiton jälkeen, näin tarttunut ruoka lähtee vaivattomasti irti. Vältä mietojakin pesuaineita, koska ne kuluttavat pannun rasvapintaa. Vain käsinpesu, ei saa pestä pesukoneessa. Älä jätä pannua likoamaan veteen, koska se ei ole ruostumatonta materiaalia. Kuivaa pannu aina pesun jälkeen. Käytä aina rasvaa paistaessa. Mustan pinnan kuluminen käytön ja ajan myötä ei ole vaarallista. Kun pinta on kulunut, rasvapolta pannu esim. rypsiöljyllä tai suolattomalla silavalla.
• Aloita miedolla lämmöllä, kun pannun on vähän lämmennyt, levitä rasva pannun pintaan talouspaperilla ohueksi kerrokseksi
• Kuumenna pannu keskilämmöllä ja anna vaikuttaa, kunnes rasva alkaa savuta.
• Pannua rasvapolttaessa pannun pinta alkaa selkeästi tummua. Rasvapoltto on valmis kun rasvaa on ”kuivunut” pannun pinnalta ja se savuaminen loppuu. Pannua kannattaa liikutella liedellä tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi.
• Rasvapolton jälkeen sammuta liesi ja anna pannun jäähtyä kunnolla. Voit toistaa rasvapolton niin monta kertaa kuin haluat.
• Kun alkuperäinen musta pinta on kulunut ja pannua rasvapoltetaan jatkossa, on kirjavuus normaalia. Pannun paisto-ominaisuudet paranevat käytössä, kun sitä rasvataan uudestaan ja uudestaan ja pinta patinoituu.

Jos pannu on päässyt ruostumaan, hankaa ruoste pois esim. karhunkielellä ja tee rasvakäsittely edellä mainitulla tavalla. Pannun prässätty runko saattaa toisinaan hieman vääntyä. Sen estämiseksi on syytä välttää kuuman pannun laittamista kylmään veteen. Hiiliteräs varaa lämpöä hyvin, joten voit käyttää maltillisempia paistolämpötiloja. Pannun käyttäminen lieden täysillä teholla saattaa aiheuttaa vääntymisen. Jos pannun pohja kuitenkin pääsee vääntymään, sen voi suoristaa seuraavasti: Laita pannu kestävälle alustalle väärinpäin ja koputa esim. kumivasaralla keskelle pannun pohjaa.

Saatat myös pitää...