Arki Kevytvalurautapannu 26 cm

Tuotenumero toar02.26

Kevytvalurautaisessa paistinpannussa yhdistyvät tavallisen pinnoitetun pannun keveys sekä perinteisen valurautapannun loistavat paisto-ominaisuudet ja pitkä ikä. Tämä pannu vain paranee käytön myötä. Pannu täytyy rasvapolttaa ennen käyttöönottoa. Rasvapolttoa varten suosittelemme ostettavaksi Muurikka Silavaa.

34,90 

+
-

Toimitettavissa

Toimitusaika 1-3 arkipäivää.

Kuvaus

Hyvin rasvapltettuna ja hoidettuna pannun pintaan syntyy luonnollinen nonstick-pinta, joilloin hoidon tarve vähenee ja tarttumattomuus paranee. Uuden valmistusprosessin ansiosta valuraudasta saadaan tehtyä kevyempää kuin perinteisillä menetelmillä valmistettuna. Valurauta soveltuu uunikäyttöön sekä kaikille liesityypeille, myös induktiolle. Vahva valurautapinta kuumenee nopeasti, se kestää kovaa ja pitkäaikaista kuumennusta sekä metallisten välineiden käyttöä.

Pannu täytyy rasvapolttaa ennen käyttöönottoa. Rasvapolttoa varten suosittelemme ostettavaksi Muurikka Silavaa.

  • Käytä pannun kanssa miedompia paistolämpötiloja, valurauta varaa lämpöä erittäin hyvin
  • Pannussa ei ole pinnoitetta, pannu on valurautaa
  • Pannu tulee pestä ja rasvapolttaa ennen käyttöönottoa
  • Pannu tummuu käyttäessä, pinta voi olla ruskeankirjava, tämä on normaalia
  • Pannun tarttumattomuusominaisuudet paranevat käytössä
  • Käytä aina rasvaa paistamiseen
  • Anna paistettavan raaka-aineen paistua kunnolla, älä kääntele ruokaa koko ajan, näin ruoka ei tartu pannun pintaan kiinni
  • Puhdista pannu heti käytön jälkeen, esimerkiksi keittämällä siinä vettä
  • Pudista pannu aina käsin, ei koskaan astianpesukoneessa
  • Älä käytä astianpesuainetta, astianpesuaine irrottaa pannun pintaan muodostuneen rasvapinnan
  • Älä liota pannua tai säilytä siinä ruokaa

Puhdistaminen:

Puhdista pannu pesemällä se kuumalla vedellä tai kiehauttamalla vettä pannussa, älä käytä pesuaineita. Pesuaineet irrottavat pannun pinnasta suojaavan rasvakerroksen, joka on tärkeä ruostumattomuuden sekä paisto-ominaisuuksien kannalta. Puhdistaminen tapahtuu aina käsin, ei koskaan astianpesukoneessa. Jämähtänyttä likaa voit puhdistaa hankaamalla pannun pintaa karkealla sienellä tai harjalla. Pyyhi pannu huolellisesti kuivaksi esim. talouspaperilla ja rasvaa kevyesti ruokaöljyllä säilytystä varten.

Rasvapoltto liedellä:

Puhdista pannu pesemällä se kuumalla vedellä tai kiehauttamalla vettä pannussa. Hiero kuuman astian sisäpintaan silavaa tai ruokaöljyä muutama ohut kerros. Odota, että rasva imeytyy pannun pintaan kerrosten levityksen välissä. Rasva savuaa kevyesti imeytyessään astian pintaan. Pyyhi astia lopuksi ylimääräisestä rasvasta.

Rasvapoltto uunissa:

Puhdista pannu pesemällä se kuumalla vedellä tai kiehauttamalla vettä pannussa. Esilämmitä astiaa hetken aikaa uunissa, jonka jälkeen lisää silava tai ruokaöljy ohuena kerroksena pannun pintaan. Jos käytät rasvapolttoon silavaa, kuumenna astiaa 250 asteisessa uunissa puoli tuntia. Jos käytät rasvapolttoon ruokaöljyä kuumenna astiaa 150 asteisessa uunissa 1-2 tuntia. Pyyhi astia lopuksi ylimääräisestä rasvasta.

Suosittelemme ostettavaksi Muurikka Silavaa paistinpannun kanssa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Arki Kevytvalurautapannu 26 cm”

Materiaali: valurauta
Suuaukon halkaisija: 26 cm
Pohjan halkaisija: 17 cm

Rahtipaino: 1.287 kg

Arki Kevytvalurautapannu käyttö- ja hoito-ohje (PDF)

Pannu täytyy rasvapolttaa ennen käyttöönottoa. Rasvapolttoa varten suosittelemme ostettavaksi Muurikka Silavaa.

  • Käytä pannun kanssa miedompia paistolämpötiloja, valurauta varaa lämpöä erittäin hyvin
  • Pannussa ei ole pinnoitetta, pannu on valurautaa
  • Pannu tulee pestä ja rasvapolttaa ennen käyttöönottoa
  • Pannu tummuu käyttäessä, pinta voi olla ruskeankirjava, tämä on normaalia
  • Pannun tarttumattomuusominaisuudet paranevat käytössä
  • Käytä aina rasvaa paistamiseen
  • Anna paistettavan raaka-aineen paistua kunnolla, älä kääntele ruokaa koko ajan, näin ruoka ei tartu pannun pintaan kiinni
  • Puhdista pannu heti käytön jälkeen, esimerkiksi keittämällä siinä vettä
  • Pudista pannu aina käsin, ei koskaan astianpesukoneessa
  • Älä käytä astianpesuainetta, astianpesuaine irrottaa pannun pintaan muodostuneen rasvapinnan
  • Älä liota pannua tai säilytä siinä ruokaa

Korkean valkuaisainepitoisuuden omaavissa raaka-aineissa, kuten kananmunassa tai valkoisessa kalassa, on paistaessa syytä olla tarkkana ja laskea lämpötilaa reilusti. Tällä voidaan välttää ruoka-aineiden tarttumista pannun pintaan. Anna raaka-aineen paistua kunnolla, älä kääntele ruokaa koko ajan. Näin ruoka ei tartu pannun pintaan kiinni. Käytä alussa runsaammin rasvaa.

Puhdista pannu heti käytön jälkeen, silloin se puhdistuu parhaiten. Pannua ei saa liottaa puhtaaksi eikä siinä saa säilyttää ruokaa. Älä jätä pannua märäksi. Märäksi jäänyt pannu ruostuu helposti. Pannu ei ole pilalla, jos siihen ilmestyy pintaruostetta, sen voi hangata pois karkealla sienellä tai teräsvillalla. Ensimmäisillä käyttökerroilla voit käyttää rasvaa hieman reilummin.

Puhdistaminen: Puhdista pannu pesemällä se kuumalla vedellä tai kiehauttamalla vettä pannussa, älä käytä pesuaineita. Pesuaineet irrottavat pannun pinnasta suojaavan rasvakerroksen, joka on tärkeä ruostumattomuuden sekä paisto-ominaisuuksien kannalta. Puhdistaminen tapahtuu aina käsin, ei koskaan astianpesukoneessa. Jämähtänyttä likaa voit puhdistaa hankaamalla pannun pintaa karkealla sienellä tai harjalla. Pyyhi pannu huolellisesti kuivaksi esim. talouspaperilla ja rasvaa kevyesti ruokaöljyllä säilytystä varten.

Myymälä Saatavuus
Helsinki KAARI 6 kpl
Vantaa Jumbo 10 kpl
Heinola 10 kpl
Mikkeli 6 kpl

Saatat myös pitää...