Takaisin resepteihin
Yleiset

Tomaattikeitto

Resepti toteutettu Mari Easy painekattilaa käyttäen.

  • 1 kg kotimaisia tomaatteja
  • 2 sipulia
  • 3 sellerin vartta
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 4-5 dl kanalientä
  • 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
  • rypsiöljyä
  • suolaa, pippuria

Aloita vuoraamalla uunipelti leivinpaperilla. Halkaise tomaatit ja siirrä uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla ja lorauksella öljyä. Laita paahtumaan uuniin reiluun 200 asteeseen n. 30 minuutiksi. Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko sen jälkeen pieneksi sellerin kera.

Lorauta tippa öljyä kuumaan kattilaan ja lisää vihannekset. Paistele hiljalleen, kunnes pinnassa on hiukan väriä ja lisää kanaliemi. Anna kiehua hiljalleen hetki ja kun tomaatit ovat paahtuneet, lisää ne joukkoon. Sammuta levy, mausta ja lisää basilka. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi ja maista. Koristeluun voi käyttää mitä itse tykkää, esim. tipalla kermaa saa kivan vivahteen pintaan ja basilikalla saa väriä.

Resepti: Alexander Trivedi, Aitoa Arkiruokaa -blogi

Avainsanat: , , ,