Kotakeittiö piippusettien asentaminen

Piippusetin kokoonpanoon kuuluva läpivientiputki soveltuu suoraan vain eristämättömiin ja välikatottomiin rakennuksiin. Mikäli suunnittelet Kotakeittiö tulisijan asentamista lämpöeristettyyn tai välikatolliseen rakennukseen tarvitset mittatilaustyönä valmistettavan paloeristetyn läpiviennin. Paloeristetyn läpiviennin rakentamisessa kannattaa kääntyä paikallisen paloturvallisuusviranomaisen puoleen.

Läpivientiputken tarkoitus on varmistaa kuumenevan, katon läpi vietävän piipun turvallinen etäisyys kattorakenteista. Läpivientiputki viedään kattoon tehdyn reiän läpi ulkokautta rakennuksen sisälle ja se jää kantamaan kantokauluksestaan katon harjalle. Piippuosat viedään läpivientiputken läpi ulkokautta rakennuksen sisälle ja kiinnitetään Kotakeittiön savukupuun.

Tarvittava määrä jatkopiippuja määräytyy rakennuksen sisäkorkeuden mukaisesti katosta Kotakeittiön savukupuun mitaten ja rakennuksen ulkopuolella piipun pitää olla vähintään 800 mm katon harjan yläpuolella rakennusmääräysten mukaisesti. Veto piipussa on parempi, jos piipun korkeus rakennuksen ulkopuolella ylittää reilusti minimivaatimukset. Sopivan mittaisia piippuja valitessa on huomioitava, että liitäntäkohta lyhentää piipun kokonaismittaa 40 mm.

Suosittelemme, että kaikki piippuputkien väliset liitokset varmistetaan poraavilla peltiruuveilla tai kuumuuden kestävällä liimamassalla. Näin varmistetaan piipun pysyminen paikoillaan myös kovassa tuulessa. Sadekaulus asennetaan piippuun läpivientiputken yläpuolelle. Sadekauluksen tarkoitus on estää sadeveden pääsy piipun ja läpi-vientiputken välisestä raosta sisälle rakennukseen.

Sulkupeltipiipun avulla voit säätää vetoa sekä lämpöä rakennuksen sisällä. Pelti on oltava auki aina kun Kotakeittiössä pidetään tulta. Sulkupellin kiinni ollessa lämpö säilyy paremmin rakennuksen sisällä. Lisäksi sulkupellin avulla voidaan estää esimerkiksi eläinten ja roskan pääsy rakennuksen sisälle katon kautta sinä aikana, kun Kotakeittiö on käyttämättömänä.

Näin valitset oikeanmittaisen piipun Kotakeittiöösi

Näin valitset oikeanmittaisen piipun Kotakeittiöön (PDF)

 

Piiput eristettyihin ja välikatollisiin rakennuksiin

Piiput eristettyihin ja välikatollisiin rakennuksiin (PDF)

 

Piippusetit

Piippusetti 2 x 1 m

 • Kotakeittiö piippusetti 2 x 1 m, musta

Piippusetti 1,5 m

 • Kotakeittiö piippusetti 1,5 m, musta

Jatkopiippu 1 m

 • Kotakeittiö jatkopiippu 1 m, musta

Jatkopiippu 0,5 m

 • Kotakeittiö jatkopiippu 0,5 m, musta

Sulkupeltipiippu 1 m

 • Kotakeittiö sulkupeltipiippu 1 m, musta

Eristetyt piiput ja lisävarusteet

 • Kotakeittiö eristetty jatkopiippu 1 m

 • Kotakeittiö eristetty piippusetti 1 m

 • Kotakeittiö yläpohjan lisäeriste

 • Kotakeittiö sisäkaton peitelevy

 • Kotakeittiö kattotuki

0
  0
  Shopping cart
  Your cart is empty