Paistinpannu on yksi tärkeimmistä keittiövälineistäsi. Onko sinun suosikkisi pinnoitettu, teräspannu, hiiliteräspannu vai perinteinen valurautapannu?

 

Oikean paistinpannun valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se vaikuttaa ruoanlaiton lopputulokseen. Kokosimme yhteen erilaisien paistinpannujen ominaisuuksia, jotta voit helposti valita juuri sinun tarpeisiin sopivan pannun.

 

Pinnoitetut paistinpannut ovat hyvä valinta, jos haluat helppokäyttöisen pannun, jota ei tarvitse erityisemmin huoltaa. Hiiliteräspannu on hyvä valinta, jos haluat pannun, joka kestää kovaa käyttöä ja jolla saat aikaan rapean pinnan. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu pannu on kestävä valinta, joka voidaan myös pestä astianpesukoneessa.  Valurautapannun paisto- ja haudutusominaisuudet ovat vertaansa vailla, se on pitkäikäinen ystäväsi keittiössä oikealla huollolla.

 

Pinnoitettu paistinpannu on helppo ja huoltovapaa

Jokapäiväiseen ruoanlaittoon sopivat, tarttumattomat paistinpannut ovat helppo pitää puhtaana eivätkä ne vaadi erityisiä huoltotoimenpiteitä. Tarttumattoman pinnoitteen ansiosta ruoanlaittoon voidaan käyttää vähemmän rasvaa. Siinä valmistuu helposti kaikki arjen ruoat tarttumatta.

Oikein käytettynä pannut kestävät aikaa ja kulutusta; älä ylikuumenna pannua tai kuumenna sitä tyhjänä. Helppo kikka esilämmittää pinnoitettu paistinpannu valmiiksi on lisätä pannulle vettä ja odottaa sen kiehumista. Pinnoitetut pannut tulee aina pestä käsin, ei koskaan tiskikoneessa. Pesuaineet pilaavat pinnoitteen ajan mittaan.

Kaikki paistinpannuissamme käytetyt pinnoitteet ovat tarkkaan valittuja ja turvallisia, PFOA-vapaita sisäpinnoitteita.

Lue täältä 5 vinkkiä, miten voit pidentää pinnoitetun paistinpannun käyttöikää.

 

Hiiliteräspannu vain paranee käytössä

Hiiliteräspannu on perinteinen valinta ammattikokkien keskuudessa. Se kestää kovaa käyttöä ja sen pinta paranee käytön myötä. Hiiliteräs on erittäin kestävä materiaali ja se lämpenee nopeasti. Hiiliteräspannu on loistava vaihtoehto pinnoitetuille pannuille, mutta se vaatii valuraudan tapaan pientä hoitoa. Tämä pannu vain paranee käytön myötä. Hyvin hoidettuna pannun pintaan syntyy luonnollinen nonstick-pinta, jolloin hoidon tarve vähenee ja tarttumattomuus paranee. Pannun kanssa voidaan käyttää metallisia työvälineitä ja se sopii kaikille liesityypeille, myös uuniin.

 

Teräspaistinpannu puhdistuu huoletta tiskikoneessa

Teräspannu on hyvä valinta, jos haluat kestävän ja monikäyttöisen pannun. Koska ruostumattomasta teräksestä valmistetussa pannussa ei ole poiskuluvaa pinnoitetta, se voidaan pestä huoletta astianpesukoneessa. Siinä voidaan myös valmistaa happamia raaka-aineita sisältäviä ruokia, kuten tomaattipohjaiset ruoat, mitkä saattavat kuluttaa esimerkiksi hiiliteräs- tai valurautapannun pintaan muodostunutta rasvapintaa.

Teräspannulla tulee aina käyttää reilusti öljyä tai voita. Rasva tulee lisätä vasta, kun pannu on kuuma. Vähennä lämpöä vasta kun voi alkaa vaahtoutua. Teräspannulla paistaa ruoan rapeaksi hetkessä. Lämpötilaa madaltamalla ruoka ei tartu niin helposti pannuun.

 

Valurautapannu on käytännössä ikuinen

Valurauta paistinpannu on perinteinen ja oikein huollettuna erittäin pitkäikäinen. Se sopii niin liedelle, uuniin, grilliin kuin avotulellekin. Materiaalina valurauta on kestävä ja se säilyttää lämpönsä tehokkaasti. Valurautaisella pannulla saa herkullisen paistopinnan pihveihin, kalaan, kanaan ja kasviksiin. Kuten hiiliteräs- ja teräspannujen kanssa, pannun kanssa tulee käyttää aina öljyä tai voita paistamiseen. Valurautapannut vain paranevat ajan myötä, hyvin hoidettuna pintaan syntyy luonnollinen nostick-pinta jolloin hoidon tarve vähenee ja tarttumattomuus paranee. Pannu on oikein huolettuna käytännössä ikuinen, se säilyy sitä paremmassa kunnossa mitä enemmän sitä käytetään.

 

Paistinpannun koko ja muoto

Paistinpannun koko kannattaa valita sen mukaan, kuinka paljon ruokaa haluat valmistaa kerralla. Yleisimmät koot paistinpannuille vaihtelee 20-30 cm halkaisijan välillä. Paistinpannun halkaisija mitataan pannun reunasta reunaan, eli ns. suuaukon halkaisija. Paistinpannujen lisätiedoissa ilmoitetaan myös pannun pohjan halkaisija.

Jos teet suurempia määriä ruokaa kerralla, valitse isompi paistinpannu. Kannattaa myös huomioida paistinpannun reunan korkeus, jotta ruokaa sekoittaessa se ei läiky yli. Tarvittaessa voit valita myös paistokasarin, jossa on selvästi korkeampi reuna ja ruokaa mahtuu kerrallaan reilusti. Paistokasareita löydät kahvalla tai korvilla. Huomioi uunikäyttö: hiiliteräs-, teräs- ja valurautapannuja voidaan käyttää huoletta uunissa jos niissä on teräskahva. Pinnoitettujen astioiden uunikäyttö ohjeissa voi olla eroja, esimerkiksi uunin lämpötila voi olla näiden astioiden kanssa rajatumpaa.

 

  • Kenno PRO paistinpannu 28 cm

  • Kenno PRO paistinpannu 32 cm

  • Kenno PRO wokkipannu 30 cm

  • Kivi paistinpannu 20 cm

  • Kivi paistinpannu 24 cm

  • Kivi paistinpannu 26 cm

  • Kivi paistinpannu 28 cm

  • Valu paistinpannu 20 cm

  • Arki Kevyt valurautapannu 28 cm

  • Arki Valurauta paistinpannu 24 cm

  • Arki Valurauta Blinipannu 14,5 cm

  • Heavy Metal Hiiliteräspannu 24 cm

  • Heavy Metal Hiiliteräspannu 26 cm

  • Heavy Metal Hiiliteräspannu 28 cm

  • Heavy Metal Hiiliteräswok 28 cm

  • Valu Lettupannu induktiolle

  • Arki Lettupannu 4:lle letulle

  • Sydänlettupannu

  • Kenno Steel paistinpannu 20 cm

  • Kenno Steel paistinpannu 28 cm

0
    0
    Shopping cart
    Your cart is empty