Uutuus

Muurikka Pizza-/pihauunilla valmistuu sekä pizzat että grilliherkut

Valmista rapeapohjaista, ravintolatasoista pizzaa takapihallasi! Muurikka pizza-/pihauuni sisältää kaiken tarpeellisen onnistuneen pizzan valmistamiseen.

Muurikka Pizza-/pihauuni on monikäyttöinen hiilillä tai klapeilla lämpenevä uuni, jossa valmistat erilaisten grilliherkkujen lisäksi rapeapohjaiset pitsat.

Pihauunissa valmistat myös maistuvat pitsat pitsakiven avulla. Kuumentamalla pitsakiven uunissa ja kypsentämällä pitsan kuuman pitsakiven päällä saat pitsaan ohuen ja rapean pohjan.

Pihauunissa voit käyttää myös erilaisia uunivuokia ja tehdä niiden avulla vuokaruokia tai esimerkiksi savustaa lisäämällä savustuspurut hiilloksen päälle erillisessä astiassa.

Mukana kaksi hiiliritilää, kaksi grillausritilää sekä pizzakivi

 

Lue lisää

Näiden avulla onnistut

Pizzanpaistajan työvälineet

uutuus

Muurikka PRO Grillihanskat

Muurikka PRO Grilli- ja savustushanskojen ulkopinta on valmistettu nahkasta ja sisäpinta palamattomasta sekä hyvin kuumuutta kestävästä aramidikuidusta. Hanskat suojaavat myös hehkuvilta kipinöiltä ja liekeiltä.

uutuus

Muurikka Pizzakivi

Muurikka Pizzakiven avulla valmistat ravintolatasoista, rapeaa pizzaa kotona. Se sopii myös pakastepizzojen paistamiseen. Pizzan lisäksi se sopii myös esimerkiksi leivän, sämpylöiden, piiraiden ja muiden leivonnaisten paistamiseen.

Uutuus

Muurikka Pizzalapio

Pizzanpaistajan pakollinen työväline! Muurikka Pizzalapion avulla pizzojen siirtely on vaivatonta, pizzat liukuvat helposti kuuman pizzakiven päälle ja pois. Pizzalapio toimii myös leipomisessa, kun leipiä tarvitsee nostella tai siirtää.

SAVUA HIILIGRILLIIN

Tuo pizzaan lisämakua savustuslastuilla

Lisää savustuslastuja pihauuniin hiilloksen päälle lastuille tarkoitetussa astiassa, tai tee lastuille foliosta nyytti.

Asettele puruja kaksinkertaisen folion päälle ja puristele folio löyhäksi nyytiksi niin, että suuosa jää hieman raolleen. Aseta nyytti hiilikasan päälle. Kun lastut kuumentuvat, nyytin raosta vapautuu savua.

 

Pizzakivellä valmistettu pizza (4 annosta)

Tomaatti-mozzarellapizza

Pohja                                               

  • 3 dl vettä
  • ripaus sokeria
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 1 tlk pizzakastiketta/tomaattikastiketta
  • 2 palloa mozzarella (250 g)
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ ruukkubasilikaa hienonnettuna

Liota hiiva ja sokeri 42 asteiseen veteen monitoimikoneen kulhoon ja lisää öljy. Käynnistä kone ja lisää pikkuhiljaa 3 dl jauhoista, anna sekoittua keskiteholla 5 minuuttia. Sammuta monitoimikone ja anna taikinan levätä 15 minuuttia. Lisää loput jauhoista ja suola. Käytä konetta vielä pari minuuttia. Jätä kulho peitettynä vedottomaan paikkaan ja anna nousta 30 minuuttia.

Jaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä neljään osaan. Kauli palat ohuiksi, pyöreiksi taikinapohjiksi. Kuumenna pizzakivi uunissa 250-300 asteessa tulikuumaksi. Revi mozzarellat pienemmiksi paloiksi ja anna valua kunnolla siivilässä.

Ripottele kuumalle pizzakivelle hieman vehnäjauhoja ja siirrä yksi pizzapohja kivelle. Levitä 1/4 tomaattikastikkeesta ja revityistä mozzarellapaloista pizzapohjan päälle. Sulje uuninluukku ja paista 6-8 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja saanut kaunista paistoväriä. Ota valmis pizza uunista. Mausta mustapippurilla ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa. Paista loput pizzat samaan tapaan.