Takaisin resepteihin
Yleiset

TÄYTETYT PAPRIKAT

Quinoa on gluteeniton Etelä-Amerikasta kotoisin oleva ryyni, jota voidaan käyttää riisin tavoin eri ruoissa. Se on ravinteikas perinnekasvi, joka sisältää mm. proteiinia, B-vitamiinia ja kalsiumia. Quinoan voi halutessaan korvata tässä reseptissä esimerkiksi tummalla riisillä tai rikotuilla ohrasuurimoilla.

  • 1,5 dl quinoaa
  • 4 keskikokoista punaista paprikaa
  • 1 prk (200g) aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl kokojyväsinappia

Keitä quinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja kevätsipulit. Yhdistä jauhelihan ja quinoan kanssa. Lisää juustoraaste, oregano ja kokojyvä-sinappi ja sekoita. Leikkaa paprikoiden kantapää pois 1 cm paksuna viipaleena ja koverra sisuksesta siemenet pois.  Täytä paprikat jauhelihatäytteellä ja paina kantapala takaisin paikoilleen. Laita paprikat höyrykattilaan ja höyrytä 20 minuuttia.

Avainsanat: